Vízilabda-Eb: sima győzelemmel rajtolt a magyar női válogatott
Vissza

Vízilabda-Eb: sima győzelemmel rajtolt a magyar női válogatott

A házigazda magyar válogatott vasárnap a papírformának megfelelően, a horvátok felett aratott sima (25–6) győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon. Bíró Attila együttese hétfőn Szlovákia ellen játszik.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a két csapat történetének első Európa-bajnoki összecsapásán csak a gólkülönbség lesz az egyetlen kérdés, ugyanis a magyar jóval magasabb szintet képvisel riválisánál. Ennek megfelelően a nyitónegyedben a háromgólos Keszthelyi Rita vezetésével 5–1-es előnyt dolgozott ki a gárda, igaz, sok hibával játszott, lövéseinek felét elhibázta. A második felvonásban is érezhető volt, hogy mintha kicsit lámpalázas lenne az együttes – Szilágyi Dorottya például ötméterest rontott –, ennek ellenére folyamatosan növelte előnyét a magyar csapat.

A nagyszünet után a horvátok elkészültek erejükkel, támadásokban már nem tudtak emberelőnyt kiharcolni, így kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak. A Gangl Edinával a mérkőzést „megfelező” Kasó Orsolyának nem sok dolga akadt, végül egy ötméteressel törte meg a jeget a rivális. A zárónegyed közepére már minden magyar mezőnyjátékos feliratkozott a gólszerzők közé – Vályi Vanda volt az utolsó –, végül egy híján húszgólos különbség alakult ki.

A magyar együttes szerdán Oroszországgal, pénteken Görögországgal mérkőzik, majd vasárnap Szerbia ellen zárja a csoportkört.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők, csoportkör, 1. forduló:

A-csoport: • Magyarország–Horvátország 25–6 (5–1, 7–2, 7–1, 6–2) – a magyar gólszerzők: Keszthelyi Rita 5, Rebecca Parkes 4, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta 3–3, Garda Krisztina, Máté Zsuzsanna és Vályi Vanda 2–2, Illés Anna Krisztina, Gyöngyössy Anikó, Rybanska Natasa és Leimeter Dóra 1–1 • Görögország–Szerbia 26–7 (9–1, 5–3, 5–2, 7–1) • Oroszország–Szlovákia 31–2 (9–0, 5–0, 8–1, 9–1).B-csoport: • Spanyolország–Franciaország 15–6 (3–1, 3–0, 4–1, 5–4) • Olaszország–Németország 13–4 (4–2, 5–2, 2–0, 2–0) • Hollandia–Izrael 22–3 (4–0, 5–1, 7–1, 6–1).

Borítókép: Keszthelyi Rita (fehér sapkában) volt a legeredményesebb – FOTÓ: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Növekedett a határsértők száma tavaly
A Netflix vette meg a Sophia Loren ...
Csatlakozott az 1989-es forradalom ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ