Vasárnap startol az Ars Hungarica. Itt olvashatod a programot
Vissza

Vasárnap startol az Ars Hungarica. Itt olvashatod a programot

November 5., vasárnap

17 órakor kezdődő hivatalos megnyitóval indul az idei Ars Hungarica fesztivál a nagyszebeni Tükörteremben. 17.15 órakor Borsos Miklós Hermannstadt – meine Liebe / Sibiu, dragostea mea című könyvét mutatják be ugyanitt. 18 órakor pedig Borsos Miklós Szülőföldjeim című filmjét vetítik. 18.30 órakor Ivácson Rebekka TeaTime című kiállítását nyitják meg, amit 18.40 órakor kóstoló követ Teakultúra a világban címmel. 19 órakor kezdődik az Intermezzo Qvartett kamarakoncertje. 21 órakor a Peet Project: The Bad Boys of Budapest konzertezik az Atrium Kávézóban. 

November 6., hétfő

14 órakor az Osonó Színházműhely Piknik egy japán szőnyegen című interaktív fórumszínháza kezdődik a Művészeti Líceumban. 17 órakor a Liszt Ferenc Zeneakadémia diákjainak Kodály Zoltán estjét hallgathatják meg az érdeklődők a Thalia kisteremben. 19 órakor Palya Bea és zenekara zárja a napot a Gong Színházban. 

November 7., kedd

10 órakor Palya Bea Altatok című gyermekkoncertje kezdődik a Gong Színházban, 19 órakor ugyanitt a Mácsafej Zenekar A dolgokról egy földi szellemnek című koncertjére lehet beülni. 21 órakor a No Sugar lép fel a Music Pubban (előzenekar: Natalia Elena Moise).

November 8., szerda

10 órakor Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola című filmjét veítik a Habitus Könyvesboltban, ahol 12 órakor Blénessy Enikő Flóra kerti meséi címmel interaktív gyermekelőadás kezdődik.17 órakor Arany János Szent László legenda című filmjét vetítik könyvesboltban. 17.30 Marosán Csaba Bomlott cimbalom – Arany János ismeretlen arca című előadását tekinthetik meg az érdeklődők. 18.30 órakor Banner Zoltán Képírás-képolvasás című könyvét mutatják be. 21 órakor Szabó Előd és a Titan koncertje zárja a napot a Music Pubban. 

November 9., csütörtök

10 órakor Blénessy Enikő Flóra kerti meséi című interaktív gyermekelőadását lehet megnézni a 17-es óvoda magyar csoportjának termében. 16 órakor a Magyar Fotóművészek Világszövetségének kiállítását nyitják meg a polgármesteri hivatal belső udvarán. 17 órakor Újszászi Ilona Hogyan lettek ők amerikai magyarok? című könyvét mutatják be a Habitus Könyvesboltban. 19 órakor az Udvari Kamaraszínház Halottak napjától Virágvasárnapig című előadását láthatják az érdeklődők a Gong Színházban. 21 órakor Koszika & The HotShots zárja a napot a Music Pubban.

November 10., péntek

10 órakor a Kolozsvári Bábjátszótér Mátyás király lopni megy című előadsát nézhetik meg a kisebbek a Thalia kistermében. 16 órakor szakmai fórum kezdődik A magyar (tömeg)rendezvények üzenete címmel az Astra Multikulturális Pavilonban. 17 órakor Szász Hargita 365 című könyvét mutatják be a Habitus Könyvesboltban. 19 órakor Gyulay Zsuzsanna & Strófa Trió Arany híd című verses-zenés előadása lesz látható ugyanitt. 21 órakor a Kozma Orsi Quartett Prints Of 10 Years című koncertje kezdődik az Atrium Kávézóban.

November 11., szombat

10 órakor folytatódik a pénteki szakmai fórum az Astra Multikulturális Pavilonban. 14 órakor Murányi Levente 1956 fontossága címmel tart előadást ugyanitt. 11 órakor könyv-, folyóirat bemutató kezdődik, Demeter László Háromszék értékei Dél-Erdélyben című könyvét ismertetik a Tükörteremben. 12 órakor az Evilági zenekar Zenerege családi koncertje kezdődik a Tükörteremben. 20 órakor bált és táncházat szerveznek ugyanitt.

November 12., vasárnap

11 órakor a Kájoni Consort régizene együttes Bibliám és lantom koncertje lesz a református templomban, 12.30 órakor Medve Sándor & Brita Falch Leutert A barokktól a dzsesszig című koncertjét lehet meghallgatni a katolikus templomban. 19 órakor Falusi Mariann & Sárik Péter Dalolva szép az élet, csak el ne dzsesszük! című estje kezdődik a Gong Színházban. 21 órakor DJ Smoothnoisera bulizhatnak az érdeklődők a Faust Cafe und Diskoban.

A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát.

Az esti koncertekre, színházi előadásokra és a bálba a belépőjegy ára 10-15 lej. Fesztiváljegyeket a HÍD Egyesület – Magyar Kulturális Központban lehet megvásárolni (Sörház utca, 2. szám, II. emelet), 2017. november 3-ig. A fesztiváljegy ára 40 lej/fő, illetve 30 lej nyugdíjasoknak és egyetemistáknak. 18 éven aluliak számára minden esemény ingyenes. A Fesztiváljegy belépést biztosít minden eseményre (esti koncertekre is), illetve helyfoglalást a fesztivál programjaira. A 21 órai koncertek esetében a következő telefonszámokon lehet asztalt foglalni: 0723-287486 – Atrium és 0752-195942 – Music Pub.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Boc válasza: magyar felirat a ...
Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar ...
A halhatatlan cirokseprű

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3