Vasárnap kezdődik a Csíkszeredai Régizene Fesztivál
Vissza

Vasárnap kezdődik a Csíkszeredai Régizene Fesztivál

Hamarosan startol a már hagyományosnak számító Csíkszeredai Régizene Fesztivál, amely szerves részét képezi a csíki, erdélyi nyári programoknak, évente több ezer személyt szólítva meg, derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

A fesztivál idén július 7–14. között zajlik, programja a Joannes Kájoni 390 emlékév részeként a ferences szerzetes munkássága előtt tiszteleg. Szervezői a Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megye Tanácsa, társszervezője Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A fesztivál művészeti vezetője Filip Ignác fuvolaművész, a Brassói Transilvania Tudományegyetem docense, szervezői a Hargita Megyei Kulturális Központ munkatársaiból és közreműködőiból álló tapasztalt és lelkes csapat Ferencz Angéla menedzser vezetésével, őket segítik a szép számban jelentkező önkéntesek, olvasható továbbá a közleményben.

A rendezvénysorozat ideje alatt a számos koncert és a Régizenei Nyári Egyetem égisze alatt szervezett mesterkurzusok és előadások mellett, gyermekprogramok, közönségtalálkozó, lemezbemutató, táncház, borkóstoló és hangszerbemutató is várja a közönséget. Az idei programban több nemzetközi együttműködésből származó zenei projekt szólal majd meg, az idei meghívottak Magyarországról, Dániából, Franciaországból, Olaszországból, Svájcból és Németországból érkeznek, emellett jelen lesznek az erdélyi régizenei mozgalom neves alakjai és fiatal tehetségek egyaránt.

A fesztivál fő helyszíne – akárcsak a korábbi években – a csíkszeredai Mikó-vár és a város különböző templomai (a Milleniumi templom, a Szent Ágoston-templom, az Unitárius templom, a madéfalvi Siculicidium-kápolna), de lesznek rendezvények a Csíki Moziban, a Márton Áron Főgimnázium termeiben és köztereken is.

A rélszletes programról illetve az előadókról, valamint a Régizenei Nyári Egyetemről a fesztivál honlapján (www.regizene.ro), valamint a rendezvény  Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Csikszeredai.Regizene.Fesztival) lehet tájékozódni. 

(Fotó: Ádám Gyula)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...
Újabb rekordot döntött a fertőzések ...
Elke Erb kapta a Büchner-díjat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ