Vakolatvirágok – a Korzo Egyesület újabb munkafüzete
Vissza

Vakolatvirágok – a Korzo Egyesület újabb munkafüzete

Újabb családi munkafüzetet dolgozott ki Kolozsvár épített örökségéről a Korzo Egyesület – tájékoztatnak sajtóközleményükben. A Lépésben sorozat második kötetében a századforduló idejébe vezetik be a kisebbeket, a szecessziós építészet kolozsvári emlékeivel ismertetve meg őket.

Vakolatvirágok. Szecessziós építészet Kolozsváron című színes, díszes kiadványuk bemutatja a stílus európai megjelenését, majd kolozsvári példákat ábrázolnak. A rövid történeti áttekintés után különböző kreatív feladatok következnek, amelyek segítségével azt szeretnék elérni, hogy a 8-12 évesek jobban megismerjék és megszeressék  városukat, Kolozsvárt.

A Korzo Egyesület hisz abban, hogy az örökséghez, műemlékekhez való tudatos viszonyulás kialakítását már fiatal korban el kell kezdni, ezért fontosnak tartják, hogy a gyerekek játékos, színes kiadványokhoz jussanak hozzá, amelyek segítségével a szüleikkel közösen fedezhetik fel városukat. Ezt szolgálja az újabb munkafüzetük, a kiadvány megszerzéséről az office@korzo.org.ro címen tájékozódhatnak.

A Korzo Egyesület előző munkafüzete a Lépésben sorozatban A 700 éves város volt, amit tavalyelőtt dolgoztak ki Kolozsvár 700. „születésnapjára”. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Továbbra is Cioloș az elnök
Európai Filmdíjak – A kedvenc a ...
Acapulco, a kövek városa

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ