Uniós támogatással korszerűsítik a dési utakat
Vissza

Uniós támogatással korszerűsítik a dési utakat

Dés megyei jogú város önkormányzata a napokban két, uniós finanszírozású szerződést is aláírt az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség (ADR-NV) székhelyén a város utcáinak korszerűsítésére.

Az egyik szerződés tárgya az Unirii, Dobrogeanu Gherea, Ecaterina Teodoroiu, Avram Iancu, George Coșbuc, Regina Maria, Mircea cel Bătrân, Mărăşeşti, Gheorghe Șincai, 1 Mai és a Crângului utcák korszerűsítése.  A munkálatok az úttest, a járdák és a környező zöldövezetek korszerűsítésére vonatkoznak, beleértve a fentebbi útvonalon található 11 buszmegálló felújítását, illetve négy nagyon fontos utcakereszteződésnél a jelzőlámpák, térfigyelő kamerák korszerűsítését vagy felszerelését. Az Unirii utcai végállomáson pedig töltőállomást akarnak kialakítani az elektromos buszok számára. A városban működő biciklikölcsönző rendszert is kibővítik: öt új biciklitárolási helyet és 60 biciklit fognak vásárolni.

A másik szerződés a gyalogos övezetek kialakítása és a Dés várostól három kilométerre található Désaknához vezető út korszerűsítésére vonatkozik.

– A két, uniós finanszírozású szerződésből a vissza nem térítendő támogatás 8,5 millió euró. Ez a két szerződés kiegészít további három, már aláírt szerződést, amelyek összértéke 28 millió euró. Minden szerződés célja a közúti infrastruktúra javítása, amibe beletartozik az utcák, a járdák és a közszállítás korszerűsítése, elektromos buszok vásárlása – pontosított Costan Morar, a város polgármestere.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Munka a koronavírus-járvány idején: ...
Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...
Ciprian Deac a CFR 1907 gólkirálya

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ