Újabb támogatás a Clujana Városi Kórháznak
Vissza

Újabb támogatás a Clujana Városi Kórháznak

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal további hétmillió lejt utal ki a hatáskörébe tartozó Clujana Városi Kórháznak, hogy berendezéseket és védőeszközöket vásároljanak. Emil Boc polgármester szerint az összeget a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges eszközök, fogyóanyagok beszerzésére használja fel a kórház.

A közeljövőben életfunkciókat vizsgáló monitorokat (10 darab), defibrillátort, szállításkor használt ventillátort, tomográfot, konténert, CT-felvételeket feldolgozó berendezést, injekciós fecskendőpumpát, hemodiafiltrációs gépet, lélegeztető-gépeket (3 darab), bronchoszkópos videolaringoszkópot, fix vagy félig fix uretero-renoszkóp műszert, intenzív terápián használható ágyakat (9 darab), maszkokat, kesztyűket, védőszemüvegeket, védőruhákat és fertőtlenítőszereket vásárolnak. A Kolozsvári Polgármesteri hivatal az elmúlt években a következő összegeket utalta ki a Clujana Kórház számára: 2018-ban 20,37 millió lejt, 2019-ben 23,62 millió lejt, 2020-ban eddig már közel 30 millió lejt.

„Köszönetemet fejezem ki a Clujana kórház összes dolgozójának a koronavírus elleni harcban tanúsított szakmaiságáért és munkájáért. Úgyszintén köszönöm minden kolozsvári kórház személyzetének a munkáját, még ha azok nincsenek is a polgármesteri hivatalnak alárendelve. Köszönet illeti az egészségügyi dolgozókat, akik mindent megtesznek azért, hogy ebben a nehézségekkel teli időszakban ellenőrzés alatt tartsuk a kialakult helyzetet. Tárgyaltam a Clujana kórház vezetőségével és orvosaival a koronavírus-válság kezelését illetően. A kórház elsősorban a légúti és urológiai bántalomban is szenvedő koronavírusos sürgősségi eseteket szűri. Ennek érdekében három konténert szereltek fel, hogy megkönnyítsék a betegelosztást” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Emil Boc.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Visszacsalogatja 30 millió eurós új ...
Sporthírek röviden
VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ