Új év, új kihívás a Rupicapra Social számára
Vissza

Új év, új kihívás a Rupicapra Social számára

Három év sorozatos adománygyűjtés után Szénási Zoltán és Katona Alpár újabb rendhagyó projekttel állt elő. A két barát hét romániai tó átúszására készül, hogy a krónikus beteg gyerekeket táboroztató Yuppi Tábor számára adományokat gyűjtsön.

A Yuppi Lake Challenge projekt keretében Alpár és Zoltán hét tavat szeretne átúszni, a kolozs megyei Tarnicai és Jósikafalvi, a Bihar megyei Dregán-völgyi, az Argeș megyei Vidraru-, a Hargita megyei Zetelaki és a Beszterce-Naszód megyei Kolibicai-tó, illetve egy meglepetés-tó, amelyet a projekt ideje alatt hoznak majd nyilvánosságra.

A projekt egyedisége abban áll, hogy a két sportoló elsősorban futó és hegymászó múlttal rendelkezik, úszó tapasztalatuk épphogy kielégítő. A tavak átúszását ezért ők is a saját korlátaik átlépéseként fogják fel.

„Magas szinten futunk, biciklizünk és hegyet mászunk. Azonban az úszótechnikánk és -gyakorlatunk semmiképp nem nevezhető profinak. Így a tavak átúszásakor mi is megtapasztaljuk majd azt az érzést, amit a Yuppi tábor gyerekei: mit jelent átlépni az akadályokon, megélni egy újabb sikert, és ezáltal jobbá válni” – foglalta össze Szénási Zoltán az idei kihívás lényegét.

A fiúk idén 49 ezer lejt szeretnének adományokból összegyűjteni, amelyet mind cégek, vállalkozások, mind magánszemélyek részéről elfogadnak. „Elkezdtük a kolozsvári cégekkel való egyeztetéseket, és szeretnénk az adománygyűjtési megkereséseket Kolozsváron kívülre is kiterjeszteni. A cégek kétféle adományozási típusból választhatnak: „megvásárolhatják” egy tó teljes átúszását, vagy „kifizethetnek” egy edzést. Mindeddig három céget sikerült meggyőznünk a projekt fontosságáról: a Halcyon Mobile-t, a Nexxont és a FlowerSolutionst, ez utóbbi megvásárolta a Tarnicai tavat. Ezt június utolsó hétvégéjén szeretnénk átúszni” – emelte ki Katona Alpár. „Örömmel tölt el, hogy sikerül a magánszemélyek figyelmét is felhívni a kezdeményezésre: tavaly cégek alkalmazottai álltak össze, és egy-egy magánakcióval (ruhavásárral vagy egymás megvendégelésével) gyűjtöttek adományokat a Yuppinak” – tette hozzá.

Idén a magánszemélyek közvetlenül is bekapcsolódhatnak az adományozás folyamatába. Pontos összeggel edzési távolságokat „vehetnek meg” (100 m, 200 m vagy 400 m 25, 50, vagy 100 lej értékben), az adományokért cserébe a fiúk leússzák a kifizetett távolságot.

A https://yuppicamp.galantom.ro/lakechallenge linken lehet adományozni, illetve az adományokat nyomon követni.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Három évtizednyi harc, építkezés és ...
RMDSZ: ahol 15% magyar él, ...
Létrejött az Erdélyi Magyar Szövetség - ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ