U FC: lemondott Falub
Vissza

U FC: lemondott Falub

Adrian Falub (a képen) betartotta szavát: a Kolozsvári U FC a buzăui fiaskó után lemondott a vezetőedzői tisztségről, a ezzel véget ért a negyedik mandátuma – jelentette be honlapján (www.fcucluj.ro) az egyesület.

A mester tavaly szeptember 4-én vette át csapatot Cristian Dulcától, amikor az egyetemisták hasonlóan rosszul kezdték a bajnokságot.

A 49 éves edző az U FC játékosa volt két időszakban (1989–1996 és 1997–1998). Edzőként éppen a kolozsváriaknál debütált a 2006–2007-es idényben, csapatával az élvonalba jutott. Ő volt az edző 2015-ben is, amikor az U FC 50 év kihagyás után eljutott a Román Kupa döntőjéig. 2017 szeptemberében ismét visszatért, és újabb feljutást ért el, ezúttal a másodosztályba. Egy évvel később 2018 októberében menesztették, helyét akkor Bogdan Lobonţ vette át. Karrierje során még edzette a Bukaresti Sportul Studenţesc, a Gyulafehérvári Egyesülés, a Marosvásárhelyi MFC, a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC, az Aradi UTA (két ízben), az egyesült arab emírségekbeli Al Urooba és a Chiajnai Concordia (szintén két ízben) gárdáját.

Sajtóhírek szerint Claudiu Niculescu, Eugen Neagoe vagy Gheorghe Mulţescu esélyes Falub utódlására.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

ÚJABB NEGATÍV REKORD: 2158 ÚJ FERTŐZÖTT
Soós Zoltán a marosvásárhelyi ...
Varázsfuvolával indítja új évadát a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ