Vélt tűz miatt kiürítették a WizzAir Debrecenből Párizsba induló járatát
Vissza

Vélt tűz miatt kiürítették a WizzAir Debrecenből Párizsba induló járatát

Tűz miatt kiürítették a WizzAir Debrecenből Párizsba induló járatát szombat este a debreceni repülőtéren, senki nem sérült meg – közölte a repülőtér külkapcsolati munkatársa az MTI-vel. Nagy Krisztina közleménye szerint szombaton a menetrend szerint 18:35 órakor Debrecenből Párizsba induló repülőgép segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett.

A repülőtéri tűzoltó egységek és a rendőrség másodperceken belül a helyszínre érkeztek, majd a repülőgép személyzetével együtt megkezdték az utasok leszállítását és ezzel egy időben a tűz eloltását.

A repülőgépen 180 utas tartózkodott, akik közül sikerült mindenkit épségben leszállítani. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Később a Wizzair közölte: nem volt tűz a Wizzair W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatán, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat; a járatot vasárnap reggelre ütemezték át. Hozzátették: miután minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet, a reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a gépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset.

A közlemény szerint a leszállított utasoknak – köztük számos romániai állampolgárnak – szállást és étkezést biztosítottak a járat vasárnap reggeli indulásáig.

EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A szenátus elutasította a gyermekpénz ...
Román városnak akarják láttatni ...
Rollerezőket és bringásokat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ