Törlesztősdi
Vissza

Törlesztősdi

A hétvégi incidens az U-szurkolók és a vasutas klub magyar galerije között messze túlmutat azon a huliganizmuson, amit a helyi román egyetemi csapattól már megszokhattunk az elmúlt évek során. Igen, itt Kolozsváron is, mint szerte a világban, kénytelen-kelletlen tudomásul kell venni, hogy él a társadalomnak egy olyan szegmense – a köznyelvben ezt csőcseléknek hívják – amely körében a nyers erő alkalmazása, az ököljog az akaratérvényesítés eszköze, az önbíráskodás, megtorlás pedig legitim „folyamat”. Most azonban többről van szó - előzményeit, következményeit tekintve egyaránt.

Ezeknek a pofonoknak a csattanása sokkal hangosabban visszhangzik abban az egyre inkább kiteljesedő magyarellenes hecckampányban, a miccses-székely legendáriumos provokációk sorozatában, amelynek kivitelezőit sajnos felsőbb körökben kell keresni. Kétségtelen, az U szurkolóinak nem kell különösebb beintés ahhoz, hogy fejbe üssék a rivális csapat támogatóit, de azért mégis … Az egyszerű állati ösztönön túl azért mégis csak kellett lennie valaminek a fejükben, amikor nekiindultak magyart verni fényes nappal a „Grújára”. Milyen városban élünk, ahol egy vérszagra összeverődött csürhe nem látja különösebb akadályát annak, hogy egy ilyen tervet kivitelezzen, és hiszi azt, hogy mindezt büntetlenül megúszhatja.

 

{Tovább olvasható még 243 szó.}
Megmondom, milyen városban. Olyanban, amely - a lélekmelengető változások ellenére - még mindig megőrzött valamennyit abból a frusztráltságból, gyűlöletből, amely egykoron Gheorghe Funart is kitermelte, és amely csak alkalomra, további beteg elmékre vár, hogy ismét megpróbálja uralmába keríteni a várost, a közhangulatot. Olyan Kolozsvár ez a miénk,
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Baleset a Béke téren
Ravi Shankar, „India nemzeti kincse” ...
Motoros futárok segítségét is lehet ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ