Tilosban parkolás: 547 lej
Vissza

Tilosban parkolás: 547 lej

Bár Emil Boc polgármester nemrég egy rádióműsorban arról beszélt, hogy Kolozsváron várhatóan csak márciusban kezdik el ismét elszállítani a tilosban parkoló személygépkocsikat, kedden reggel a Realitatea FM-en már arról számolt be, hogy február elejétől számíthatnak az efféle büntetésre a szabálytalankodó gépkocsivezetők.

Az elöljáró az illető műsorban arról is beszélt, hogy milyen összegeket kell majd kifizetniük járműveik visszaszerzésére a tulajdonosoknak: majdnem egy fél minimálbérrel ér fel az összeg. Az erre vonatkozó határozattervezet Boc szerint a jövő heti tanácsülés napirendi pontjai között fog szerepelni.

Emil Boc kolozsvári polgármester korábbi nyilatkozatából arra lehetett következtetni, hogy a témában előbb 30 napos közvitát is terveznek, és csak ezt követően döntenek a helyi tanácsosok a tilosban parkoló autók elszállítására vonatkozó tervezetről. A polgármester tegnapi nyilatkozataiból azonban úgy tűnik, nem lesz közvita, és a városháza illetékesei már ki is dolgozták a részleteket, s mivel januárban eddig még nem volt tanácsülés, már azon előterjesztik a vonatkozó tervezetet.

Az elképzelés szerint február 1-jétől kezdenék újra a tilosban parkoló autók elszállítását, azok visszaszerzése pedig 547 lejbe „fog fájni” a sofőröknek. Ebből az autó felemelése 247 lej (+ áfa), elszállítása 169 lej (+ áfa), napi tárolása pedig 43 lej (+ áfa), ami áfástól mindenestől 547 lejt tesz ki. Amennyiben a sofőr visszaérkezik autójához, mielőtt azt elszállítják, csak az autó felemelését kell kifizetnie. 

Az idei első tanácsülés a jövő héten esedékes, és amennyiben a fentieket elfogadják, február elsejétől már vihetik is az autókat. Mint Boc elmondta, a napokban a városházi rendőrség már ellenőrzi, hogy a korábban kihelyezett, az autók szállítására figyelmeztető táblák megvannak-e, majd a határozattervezet elfogadása után néhány napig még elnézők lesznek a szabálytalankodókkal, és nem viszik el a járművet, hanem csak erre figyelmeztető tájékoztatást tesznek a „vétkezők” ablaktörlője alá. 

Az elemelt autókat a Közterületfenntartó Vállalatnak (RADP) a Selgros áruház közelében található területére viszik, ahol korábban is tárolták az elszállított autókat. A RADP-nek jelenleg két platformos autója van a célra, de Boc szerint licitet írnak ki további kettő megvásárlására.


KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK
EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyihaha
Bundesliga: ötgólos különbségek az élen ...
Bruce McLaren autóversenyző, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?