Két új vontatóautót kap Kolozsvár

Két új vontatóautót kap Kolozsvár
Két új vontatóautót vásárolt a Közterület-fenntartó Vállalat (RADP), amelyekkel a szabálytalanul parkoló gépjárműveket szállítják el.

A tavaszi közbeszerzési eljáráson összesen öt ajánlattevő vett részt, a licitálást végül az EVW Holding vállalat nyerte meg. A RADP már rendelkezik két hasonló vontatóautóval. – A meglévőkhöz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek az új kocsik is, viszont sokkal modernebbek – nyilatkozta Ion Pantelimon, a RADP igazgatója az új, Kolozsvárra érkező vontatóautókról.A két jármű megközelítőleg 212 ezer euróba kerül. A vontatókat a szerződés aláírását követően 60 napon belül kell leszállítani, így már június közepén lehetne majd őket látni Kolozsvár utcáin. A tilosban parkoló gépjárműveket február 9-e óta vontatják el, eddig megközelítőleg 500 esetben használták a meglévő vontatókat, legtöbbször márciusban. A helyi rendőrség térképezi fel, mely járműveket kell elszállítani, ezt követően értesítik a Közterület-fenntartó Vállalat erre szakosodott részlegét.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Bár Emil Boc polgármester nemrég egy rádióműsorban arról beszélt, hogy Kolozsváron várhatóan csak márciusban kezdik el ismét elszállítani a tilosban parkoló személygépkocsikat, kedden reggel a Realitatea FM-en már arról számolt be, hogy február elejétől számíthatnak az efféle büntetésre a szabálytalankodó gépkocsivezetők.
Közhír