TIFF: nem vész el, csak átalakul
Vissza

TIFF: nem vész el, csak átalakul

Megszokott körülmények között ma kezdődött volna Kolozsvár Főterén a 19. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) tíznapos eseménysorozata. A találkozást most ugyan elhalasztják egy időre, írják közleményükben a szervezők, de érdemes figyelemmel kísérni a fesztivál online felületét, a TIFF Unlimited weboldalt, hiszen, mint írják, filmekkel, beszélgetésekkel és meglepetésekkel is jelentkeznek.

Az érdeklődők május 30-án, szombaton, este kilenc órától megtekinthetik a Catherine Gund és Daresha Kyi által rendezett Chavela című dokumentumfilmet, amely a zenéje által Mexikó emblematikus személyiségévé vált Chavela Vargas zavaros életének lenyűgöző bemutatása.

Május 31-én, vasárnap, este kilenc órától teszik közzé a Juan Schnitman által rendezett Tűz (El Incendio/ The Fire) című drámát, amely egy szerelem 24 óra alatt felszínre törő valódi természetét, feszültségét és válságát mutatja be.

A Mihnea Măruță által vezetett InspiraTIFF elnevezésű interjúsorozat következő meghívottja Mircea Miclea, volt oktatási miniszter lesz, aki napjainkban a romániai oktatás és tanügy egyik legfontosabb hangja, olvasható a közleményben. A beszélgetés június 1-jén, hétfőn, este nyolc órakor ingyenesen elérhető az unlimited.tiff.ro webhelyen a világ bármely pontjáról.

(Fotó: Nicu Cherciu)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Már csaknem 43 millió fertőzöttet ...
Kijev kemény reakcióval fenyegeti ...
Kormányfő: a szabadban kocogóknak nem ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ