Testvéri szeretetben nyolcszáz gyermek
Vissza

Testvéri szeretetben nyolcszáz gyermek

Több mint nyolcszáz gyerek kezdte meg a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban a 2019/2020-as tanévet. – Ez a tanév azért is különleges, mert az unitárius vallás megalapítójának, Dávid Ferenc szobra óvja tanulóink lépteit a templom és az iskola között. Kívánom, hogy a Pál apostol levelében említett testvéri szeretet legyen maradandó, és minden nap érezzétek ennek jóságát és melegítő erejét – buzdította az unitárius kollégistákat Solymosi Zsolt igazgató-helyettes.

– Ünnep a mai, mert újból együtt lehetünk, miközben új kihívások előtt állunk. A sikeres érettségi és egyetemi felvételi eredményeknek köszönhetően a megye és az ország legjobb iskolái közé tartozunk. Hamarosan virágkoszorú kerül az előkészítő osztályos gyerekek fejére. A koszorú a győzelem, míg a virág az élet jelképe. A templom és az iskola az élet két fontos színhelye. Ettől a tanévtől áll a templom és az iskola között Dávid Ferenc egész alakos szobra, amely összekapcsolja a két intézményt. Kívánom, hogy tanulóink érezzék át a közösség varázsát és Isten gondviselő szeretetét – hangoztatta beszédében Popa Márta igazgató.

Süket Attila és Csáki Olívia előkészítő osztályos kisdiákok szavalata után Gyerő Dávid, a Magyar Unitárius Egyház főjegyzője kifejtette: bízik abban, hogy a gyerekek szeretni fogják ezt az iskolát. Gorzó Boglárka XII-es diák éneke után (gitáron kísért Ördög Ödön zenetanár) Furu Árpád, a szülői bizottság elnöke arra figyelmeztette a tanulókat: sem a tudás, sem a műveltség nem jön házhoz, hanem ezt az iskolában kell megszerezni. – A pedagógusoknak olyan korra kell felkészíteniük a gyerekeket, amiről vajmi keveset tudunk. Ez a tanév is egy akadálypálya, ám a tavalyhoz képest nehezebb fokozaton. A kihívások közepette ne feledjétek: barátaitok, társaitok vannak – mondta a szülői bizottság elnöke.

Talpas Botond, Kolozsvár város tanácsának képviselője, véndiák kifejtette: Popa Márta és Solymosi Zsolt pedagógusi és intézményvezetői tevékenysége garancia a sikerre. Ezt követően virágkoszorú került az előkészítő osztályosok fejére, az ötödikesek és a kilencedikesek pedig megkapták a szokásos, iskolai rendszabályzatot tartalmazó mappájukat.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Európa Liga: visszavágók következnek a ...
Iskolai bántalmazás: van okunk az ...
Szabó István nem veszi át a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ