Tanügyminisztérium: Az iskolák 80 százalékának van a működéshez szükséges egészségügyi engedélye
Vissza

Tanügyminisztérium: Az iskolák 80 százalékának van a működéshez szükséges egészségügyi engedélye

Az ország tanintézményei 80 százalékának van meg a működéshez szükséges egészségügyi engedélye – közölte ma Ionel Florian Lixandru tanügyi államtitkár.

A tanügyminisztérium képviselője kifejtette, az iskolák fennmaradó 20%-a esetében már vagy folyamatban van az engedélyeztetés, vagy egyáltalán nem rendelkeznek egészségügyi engedéllyel, utóbbiak közül azonban sokat felvettek a Helyi Fejlesztések Országos Terve (PNDL) programjába, amelynek keretében megvalósulhatnak az engedélyeztetéshez szükséges munkálatok.

Lixandru arról is tájékoztatott, hogy az iskolaépületek 30%-a nem rendelkezik katasztrófavédelmi (tűzoltósági) engedéllyel.

„A tűzvédelmi engedélyek tekintetében az iskolaépületek 55%-a esetében nincs szükség ilyen engedélyre, a fennmaradó 45%-ból 30% nem rendelkezik az ISU által kibocsátott engedéllyel. A tanügyminisztérium az egészségügyi tárcával, valamint a vidékfejlesztési és közigazgatási minisztériummal közösen keresi a módot ezen iskolaépületek mielőbbi tűzvédelmi engedélyeztetésére” - tette hozzá az államtitkár.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új buszvonalak létesítését tervezi a ...
Augusztusi bakancslista – jön a ...
Az idei első öt hónapban 5,47 millió ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ