Székelyföldi Grafikai Biennálé – lezárult a zsűrizés első szakasza
Vissza

Székelyföldi Grafikai Biennálé – lezárult a zsűrizés első szakasza

Idén is töretlen a Székelyföldi Grafikai Biennálé iránti szakmai érdeklődés, amit az is igazol, hogy a tavalyi 58-hoz viszonyitva idén 65 országból jelentkeztek műveikkel a grafikusok, írják közleményükben a szervezők.

A biennálé előző kiadásaihoz hasonlóan a magyarországi, lengyelországi és romániai vonal még mindig a legmarkánsabb, de idénre megerősödött egyes keleti országok képviselete is, mint például Thaiföld, India, Kína vagy Japán. A tízhetes jelentkezési időszak alatt közel 2100 pályamunka érkezett be összesen 868 alkotótól.

A 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé határideje március 23-án éjfélkor zárult, majd ezt követően került sor a zsűrizés első szakaszára március 29-31. között. A G6 zsűrijét nemzetközileg elismert művészettörténészek és képzőművészek alkotják: Alice Andreea Iliescu, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem adjunktusa (RO), Erőss István, az egri Eszterházi Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének professzora (HU), Sona Harutyunyan művészettörténész, a KulturDialog Armenien Alapítvány elnöke, a Jereváni Nemzetközi Grafikai Biennálé igazgatója (AM), Marcin Bialas, a Katowicei Szépművészeti Akadémia docense (PL), Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, a sepsiszentgyörgyi EMŰK vezetője (RO), Kónya Ábel, a Miskolci Galéria igazgatója, a Miskolci Grafikai Triennálé kurátora (HU) és Ferencz S. Apor képzőművész, a G6 kurátora (RO).

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel a zsűri tagjai online választják ki a biennálé törzsanyagát képező 300 műalkotást, kizárólag szakmai szempontok és a kiírás formai feltételei alapján, olvasható továbbá a közleményben.

A beválogatott munkák listáját hamarosan közzéteszik a biennálé honlapján.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Milyen szabályok érvényesek a vendéglők ...
Magyar NB I., 26. forduló: Őrzi előnyét ...
Szabad vallásgyakorlat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ