Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

HÉTKÖZI FORDULÓ A LABDARÚGÓ II. LIGÁBAN

Kedden a Krajovai U 1948–Bukaresti Metaloglobus találkozóval elkezdődött a román labdarúgó II. liga alapszakaszának a hétközi, 14. fordulója.

A tervezett további menetrend:

Szerdán 14 órakor: • Călăraşi-i Dunărea–Mioveni-i SK • Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Jövő Pandúrok–Chiajnai Concordia • Szlatinai MSC–Kisnikápolyi/Turnu Măgurele-i Turris-Oltul • Lénárdfalvi ACSF–Zsilvásárhelyi Pandúrok • Bákói Aerostar–Temesvári ASU Politechnika. Szerdán 17 órakor: • Ploieşti-i Petrolul–Bodzavásári/Buzăui Gloria MSC. Csütörtökön 16.30-kor: • FK Csíkszereda–Kolozsvári U FC. Csütörtökön 18.30-kor: • Bukaresti Rapid–Resicabányai MSC. A Temesvári Ripensia–Konstancai Farul mérkőzést elhalasztották, a Szloboziai Unirea szabadnapos.

FÉRFI RÖPLABDA: CSAK EGY JÁTSZMÁRA TELLETT

A Kolozsvári Universitatea Sportklub második vereségét is elszenvedte a férfi röplabda A1-osztály második, krajovai minitornáján. Lőtei Rómeó Attila tanítványai a zilahiak elleni 0:3 után legalább egy játszmát meg tudtak nyerni a házigazdák ellen, a helyi U MSC végül 3:1 (15, –22, 18, 24) arányban nyert. A kolozsváriaktól Ciprian Viţelaru, Marius Ciortea és Alexandru Cerşemba 12 pontig jutott, Vlad Negrean 11-et szerzett, míg a krajovaiaktól a holland Ewoud Gommans volt a legeredményesebb 25 ponttal.

A táblázatot az oltyán csapat vezeti három mérkőzésből szerzett 9 ponttal (9:1 szettaránnyal). További három együttes ugyanennyi pontot szerzett, második a Bukaresti Steaua és a Galaci Arcada (egyaránt 10:4-es játszmaaránnyal), továbbá a Zilahi MSC–Dési LAPI (9:4-gyel). A Kolozs megyeiek a 7. és a 8. helyet foglalják el, 5–5 ponttal: az Universitatea Sportklub 7:8-as szettaránnyal előzi meg a Dési Szamost (6:9). A női bajnokságban hat forduló után a Kolozsvári U NTT Data 4 ponttal a 10. helyen áll.

JÉGKORONG ERSTE LIGA: NYOLC GÓLT ÜTÖTT A BRASSÓI KORONA WOLVES, MAGYAR BÍRÓK ERDÉLYBEN

A Brassói Korona Wolves 8–3-ra legyőzte a vendég Dunaújvárost a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján, az Acélbikák a 29. percben még csak minimális hátrányban voltak, de 4–3-as szépítésük után 14 másodperccel újabb gólt kaptak, és onnan már nem voltak egyenrangú ellenfelek. A gólokon a szlovák Tomas Klempa (3), a cseh Radim Valchar (2), Péter Balázs, Bors Huba Ferenc és Gajdó Balázs, illetve Szappanos Dávid, Mestyán István és David Phillips osztozott. A nap másik összecsapásán a Titánok együttese szétlövés után nyert a Gyergyói Hoki Klub otthonában. A székely csapat 2–0-ra is vezetett már a kanadai Joseph David Basaraba és a szlovén Eric Pance találataival, de a Titánok egyenlített a finn Aatu Eemil Luusuaniemi és Madácsi Benedek góljával. Péter Zsolt ismét előnyhöz juttatta a Gyergyói HK-t, de az orosz Danyil Jakimcsuk hosszabbításba küldte a meccset. A szétlövésben Reiter Attila lőtte a döntő gólt a Titánoknak. Az erdélyi találkozókon magyar játékvezetők működnek közre, mert a romániai bírók nem tudtak megállapodni a román szövetséggel a feltételekben.

Eredmények (a liga honlapja alapján): • Brassói Korona Wolves–Dunaújvárosi Acélbikák 8–3 (2–2, 4–1, 2–0) • Gyergyói Hoki Klub–Titánok 3–4 (0–0, 2–1, 1–2, 0–0, 0–1) – szétlövés után. A tabellán: 1. MAC HKB Újbuda 26 pont/12 mérkőzés, 2. Ferencvárosi Torna Club-Telekom 22/12, 3. Debreceni EAC 19/11, 4. Brassó 17/7, 5. Újpesti TE 13/11, 6. Gyergyó 12/10, 7. Csíkszeredai Sportklub 10/5, 8.  Acélbikák 7/11, 9. Budapesti Opten Vasas HC 6/5 (14–18), 10. Titánok 6/8 (22–33).


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tőkés László: az RMDSZ nem használta ki ...
Új szakmai egyesületet alapítottak a ...
KÓTA-életműdíjat kapott Szép Gyula

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fejetlenség az oltási platformon, ...
  • Körvonalazódik a vakcinaútlevél: ...
  • Egy tonna bronz emléke
  • Egy tonna bronz emléke
  • VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...