Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

MÍG FUTBALLOZOTT, KIRABOLTÁK RIBÉRY LAKÁSÁT

Miközben olasz futballbajnoki mérkőzésen játszott vasárnap Pármában, kirabolták a Fiorentina francia középpályása, Franck Ribéry firenzei otthonát. A La Repubblica beszámolója szerint a családja is ott volt a nézőtéren, így a tettesek zavartalanul felforgathatták a villát, amelyből különböző értékeket, így például ékszereket vittek magukkal. Sovány vigaszul szolgálhatott a 37 éves, 81-szeres válogatott játékos számára, hogy csapata 2–1-re megnyerte az idegenbeli mérkőzést.

A SOK FERTŐZÖTT MIATT ZÁRTÁK KI AZ FC DALLAST AZ MLS-BAJNOKSÁG FOLYTATÁSÁBÓL

A túl sok koronavírusos megbetegedés miatt az FC Dallas nem vehet részt az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) folytatásában, amely a pandémia miatti kényszerszünetet követően szerdán folytatódna. Az MLS hétfői bejelentése szerint a dallasiaknál tíz játékos és egy stábtag fertőzött. A csapat már elutazott Floridába, ahol a Disney World szórakoztató központban rendezik az MLS tornáját. Az érintettek karanténba kerültek. Az FC Dallas jelezte, elfogadta az MLS döntését. Texas egyike azoknak az amerikai államoknak, amelyeket a leginkább sújt a koronavírus-járvány. A bajnokság közel négy hónapos szünet után folytatódik. A 26 csapatot hat csoportra osztják, az együttesekre 16 játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, amelynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájára. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1,1 millió dollár. A nyári torna után a szokásos módon folytatódik majd a március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz, amelynek még újra kell tervezni a menetrendjét.

U-BT: KANADAI ÉS KUBAI KOSARAS ÉRKEZIK

A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata újabb két kosarast igazolt le, ezzel a bosnyák Andrija Sztipanovics és a venezuelai Gregory Vargas után immár négyre növelte frissen leszerződött légiósai számát. A kanadai Justin Edwards az Egis Körmend együttesétől érkezett, 191 cm magas, a magyar csapatnál mérkőzésenként 13,5 pont, 4,6 lepattanó és 2,9 döntő passz volt a statisztikája. A 27 éves kosaras korábban még játszott az amerikai Maine University és a Kansas State egyetemi csapatokban, majd profiként megfordult még a Székesfehérvári Alba Fehérvárnál, az olasz Orlandina Basketnél, a dél-koreai Goyang Orion Orionsnál, a francia Nanterre 92-nél és az izraeli Ironi Nahariyánál.

A montenegrói Dusko Vujosevics és Mihai Silvăşan együttesének másik szerzeménye látványos játékmester, a kubai válogatott Karel Guzman. A kosaras február 7-én töltötte be 25. életévét, 193 cm magas, védőként és szélsőként is bevethető. Guzman az argentin élvonalbeli Olimpico La Bandától érkezik, korábban még hazájában és más argentin csapatnál játszott. Legutóbbi együttesénél 22 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 13,2 pontot, 6,9 lepattanót és 1,4 gólpasszt jegyzett.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...
Ciprian Deac a CFR 1907 gólkirálya
Walking Dead a középkorban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ