Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

KORONAVÍRUSOS ESETEK A II. LIGÁBAN

Megkezdte volna a felkészülést a Chiajnai Concordia labdarúgócsapata, ám az előzetes koronavírusteszten két játékos, a 27 esztendős Andrei Marc és az egy évvel fiatalabb Ionuţ Biceanu pozitív eredményt produkált. A két játékost kórházba utalták, csütörtökig újratesztelik az egész csapatot.

EGYBEGYŰLT A KOLOZSVÁRI NŐI KÉZILABDACSAPAT

A Kolozsvári Universitatea Sportklub női kézilabdacsapatának kerete összegyűlt a Kolozsvár Arénában, és szabadtéri edzést tartottak. Egyelőre a most kinevezett Alex Curescu vezetőedző nélkül készül az együttes, a mester még Hollandiában van, csak hétvégére ér az országba. A hiányzók közt van még két idegenlégiós, a lengyel Paulina Masna és a spanyol Judith Vizuete is, összesen 17 játékos kezdte el a felkészülést.

FED-KUPA MECCS FEBRUÁRBAN

A női teniszezők Fed-kupa Világcsoportjában Románia–Olaszország play-off mérkőzést rendeztek volna április 17-én és 18-án a kolozsvári BT Arénában, de a nemzetközi szakszövetség (ITF) a koronavírus-járvány miatt március 11-én halasztást rendelt el. A legutóbbi, hétfői döntés értelmében a találkozót 2021. február 5–6-án bonyolítják le – közölte a Román Tenisz Szövetség (FRT) honlapja. A párharc győztese a Világcsoportba jut. A döntőt Budapesten rendezik 2021 április 13. és 18. között.

U-BT: PATRICK RICHARD IS MARAD

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga legjobb játékosának (MVP) választott amerikai Patrick Richard szerződést hosszabbított a Kolozsvári U-BT együttesével, a kosaras három évre kötelezte el magát. Richard 1990. január 25-én született Lafayette-ben (Louisiana állam). A 196 cm magas játékos védekezésben és szélsőként is használható. A tavaly nyáron érkezett kosaras nagyszerű statisztikával rendelkezik: a bajnokságban mérkőzésenként 17,1 pontot és 4,1 lepattanót szerzett, továbbá 4,1 gólpasszt adott, hatékonysági mutatója pedig 18,7. A FIBA Európa Kupában is kiválók a mutatói: 14,4 pont, 5,1 döntő passz és 4,7 lepattanó. A McNeese State kollégium végzőse profi pályafutását az ausztrál Sandringham Sabresben kezdte, sportkarrierje során megfordult még a holland Matrixx Magixxben, a német Mitteldeutscher Basketball Clubban, a francia Champagne Châlons-Reims Basketben, az izraeli Maccabi Rishonban a katalán Joventut Badalonában és az olasz Reggio Emiliában.