Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

NŐI FOCI: AZ MTK JÁTSZHAT AZ FTC-VEL A BL-ÉRT

Az MTK Hungária FC 5–1-re legyőzte a Diósgyőri VTK csapatát a női labdarúgó NB I. mérkőzésén, így a fővárosiak játszhatnak a Ferencvárossal a Bajnokok Ligája-indulásért. Az MTK-ban Turányi Lilla kétszer volt eredményes, Nagy Ágnes, Magyarics Zoé, Németh Loretta egy-egy alkalommal talált be, a vendég DVTK gólját pedig Hanna Barker szerezte. A két csapat azonos pontszámmal állt a Simple Liga tabellájának második és harmadik helyén. A magyar szövetség döntése értelmében a nőknél nem hirdetnek bajnokot, de a zárótabella első két helyezettje a BL-részvételért játszik majd a bajnoki döntővel megegyező forgatókönyv szerint. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart majd, a pályaelőnyt az első helyen álló Ferencváros élvezi, mert bár az MTK-hoz hasonlóan 31 ponttal zárt, de gólkülönbsége jobb, mint riválisának.

BELGA KUPA: AUGUSZTUS ELSEJÉN LEJÁTSSZÁK A DÖNTŐT

Bár a bajnokságot nem fejezik be, augusztus 1-jén lejátsszák a labdarúgó Belga Kupa döntőjét.  A szövetség bejelentése szerint a bajnok Club Brugge és a Royal Antwerpen összecsapását a brüsszeli Baldvin király Stadionban rendezik, nézők nélkül. Utóbbi együttest Bölöni László vezette a fináléba, ám a marosvásárhelyi szakember két hete távozott a klubtól. A döntést az egyesületekkel, a ligával, a városvezetéssel és a rendőrséggel egyeztetve hozták meg. A döntőt eredetileg március 22-én rendezték volna. A belga pontvadászatot – a Club Brugge bajnokká hirdetésével – április 2-án, a jelentősebb európai ligák közül elsőként nyilvánították befejezettnek a koronavírus-járvány miatt.

TUCATNYI MECCSBE KERÜLHET A KÖPKÖDÉS AZ I. LIGÁBAN

Legalább hat, legfeljebb 12 mérkőzésre tilthatják el azt a labdarúgót, aki a pályára köp a román bajnokság folytatásában. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) és a profiliga dolgozta ki azt az egészségügyi protokollt, amely szerint az eltiltás mellett pénzbüntetés is jár majd a köpködésért, ahogy az orrfújásért is. A játékosoknak a bemelegítés során legalább két méterre kell lenniük egymástól, a meccs után pedig abban a sportruházatban kell hazatérniük a stadionból, amelyet a pályán viseltek. A bajnokság és a Román Kupa küzdelmei március közepe óta szünetelnek a koronavírus-járvány miatt. Az FRF tervei szerint az idény június 13-án folytatódik zárt kapuk mögött, de ehhez még a kormány jóváhagyására is szükség lesz.

ELHALASZTHATJÁK AZ AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJÁT

Egy évvel elhalaszthatják a 2021 elejére tervezett Afrikai Nemzetek Kupáját, a fekete kontinens legrangosabb labdarúgó eseményét a koronavírus-járvány miatt az RMC Sport francia televíziós csatorna értesülése szerint. A tornát január 9. és február 6. között tervezték lebonyolítani Kamerunban. A kontinentális szövetség a közeljövőben hoz hivatalos döntést az ügyben. A várható új időpont 2022 januárja, de a jövő év nyara is szóba jöhet. Az Afrikai Nemzetek Kupáját kétévente rendezik meg, legutóbb 2019-ben Egyiptom volt a házigazda és Algéria válogatottja diadalmaskodott.

EHF: PLUSZ KUPÁS HELY KÁRPÓTLÁSKÉNT ROMÁNIÁNAK

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (EHF), hogy egy nemzetközi kupás hellyel kárpótolja Romániát a férfi EHF-kupában, mivel a Bukaresti MSC csapata címvédője volt a Challenge Kupának. Az EHF a Bajnokok Ligája kivételével a többi sorozatokat törölte a koronavírus-járvány miatt, így a Challenge Kupát sem folytatták, ahol a fővárosiak mellett még a Tordai Potaissa is versenyben volt a negyeddöntőben. A felajánlott hely a bajnokságban az 5. helyen álló Bukaresti MSC-nek jut. Az EHF-kupa címvédők miatt egy férfi német csapattal és egy dán női együttessel szaporodik az Európa Liga mezőnye, míg Spanyolország a női EHF-kupában kapott plusz helyet a korábbi Challenge Kupa győzelemért.

ÚJ JÁTÉKOS A  KOLOZSVÁRI NŐI KÉZILABDACSAPATNÁL

Az élvonalban maradt Kolozsvári Universitatea Sportklub a honlapján (www.u-cluj.ro) közzétette, hogy szerződést kötöttek a 23 éves balszélsővel, Denisa Şeleverrel. Az 1996. szeptember 23-án született játékos 2016–2019 között a Galaci MSC-t erősítette, az utolsó idényben pedig a Buzăui Gloria MSC-ben szerepelt. Az egyesület egyúttal közölte, hogy Şelever arra a helyre került, ahol eddig Alexandra Dindiligan játszott, mivel utóbbival nem hosszabbították meg a szerződést.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az erdélyi tudományosság egyik ...
Ötkarikacsapás
Régi vita, még régebbi kihívások

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ