Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

KÖZEL NÉGYSZÁZAN VOLTAK EGY AMATŐR MECCSEN FRANCIAORSZÁGBAN

A Franciaországban jelenleg érvényben lévő szigorú szabályokat megsértve több százan voltak egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen vasárnap délután Strasbourgban. Franciaországban a L’Équipe sportnapilap internetes oldala – több portálhoz hasonlóan – beszámolt arról, hogy közel 400 ember látogatott ki a Neuhof és a Hautepierre rivális kerületek közötti találkozóra. A meccset pénteken a Facebookon hirdették meg, és a Poteries negyedben lévő Paco-Mateo sportpályán a csapatokon kívül több százan jelentek meg. Az országban jelenleg a tíz főnél nagyobb csoportok találkozása nyilvános helyen már önmagában tiltott, független bármilyen eseménytől. A rendőrség későn értesült a meccsről, majd a helyszínre érve szétoszlatta a tömeget, amelyből viszont senkit nem büntettek meg. A mérkőzésről készített képeket és videót látva – amelyen jól látszik, hogy a nézők szűk helyen csoportosultak, majd bajnoki fiesztát idézve a pályára is szaladtak – az interneten több ezren fejezték ki felháborodásukat. Virológus szakértők közben figyelmeztettek, hogy az ilyen jellegű, felelőtlen magatartás valóságos vírusbombát jelent. A város képviseletében Serge Oehler sportért felelős tisztviselő kijelentette: nagyon szigorúan fogják kivizsgálni az esetet, a környéken felszerelt kamerák segítségével pedig igyekeznek beazonosítani a szervezőket, akik komoly büntetésre számíthatnak.

ÓRIÁSI PRÉMIUMOT KAPHATNAK A REAL MADRID JÁTÉKOSAI

Két cím megszerzése esetén busás javadalmazásra számíthatnak a Real Madrid futballistái a Marca értesülése szerint. A királyi gárda belső ügyeiben is jártas spanyol sportnapilap úgy tudja, hogy Florentino Pérez klubelnök fejenként 720 ezer eurós jutalmat ígért a játékosainak, ha a mostani szezonban megnyerik a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is. Az elnöki feltétel teljesítése esetén ily módon kompenzálnák az anyagi veszteségeket, amelyeket a blancók a koronavírus-járvány egyik következményeként szenvedtek el azzal, hogy lemondtak fizetésük egy részéről.

A Real Madrid a pandémia miatt szünetelő La Ligában 27 forduló után – és a júniusi folytatás előtt – a második helyen áll, két pont hátrányban a címvédő FC Barcelona mögött. A Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat között van a fővárosi együttes, de nehéz helyzetben várja a nyolcaddöntős visszavágót, miután a párharc első mérkőzését hazai pályán 2–1-re elveszítette a Manchester Cityvel szemben.

MEGSZEGTE A GYÜLEKEZÉSI TILALMAT AZ FC SEVILLA NÉGY LABDARÚGÓJA

Figyelmeztették az FC Sevilla négy labdarúgóját, mert az érvényben lévő tiltások ellenére tíz főnél nagyobb összejövetelen vettek részt. Az andalúz együttesből az argentin Ever Banega, Lucas Ocampos és Franco Vázquez, valamint a holland csatár, Luuk de Jong további nyolc személy társaságában kerti partin vett részt, ráadásul a Banega felesége által közzétett fotón egy vízipipa is látható. Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem engedélyezett tíz főnél nagyobb csoportok gyülekezése.

„A játékosok példaképek a társadalom számára, így óvatosnak kellene lenniük” – jelentette ki Javier Tebas ligaelnök. „Felhívok minden labdarúgót, hogy kerüljék a hasonló viselkedést. Elővigyázatosnak kell lennünk, hiszen sok ember munkája a tét.”

A bajnoki küzdelmeket március 12-én állították le az országban, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök pedig szombaton jelentette be, hogy júniusban lehet folytatni a bajnokságot. Az újraindulásnak még nincs pontos időpontja – noha a tervek szerint június 11-én éppen a Real Betis Sevilla és az FC Sevilla városi rangadójával indulhatna újra a La Liga –, jelenleg az élvonalbeli csapatok kiscsoportos tréningeket végezhetnek. Az FC Sevilla közösségi oldalán a játékosok elnézést kértek viselkedésükért. Az nem derült ki, hogy vár-e fegyelmi eljárás rájuk.

VIETNÁMBAN MÁR NÉZŐK ELŐTT JÁTSZOTTAK

Feröer után másodikként Vietnámban folytatták a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett labdarúgóidényt úgy, hogy szurkolókat is beengedtek a nézőtérre. Az ázsiai szövetség honlapjának beszámolója szerint az újabb szezonnyitányt a Vietnámi Kupa egyik nyolcaddöntős meccse jelentette, amelyet Nam Dinh vívott – és nyert meg hazai pályán 2–0-ra – a Hoang Anh Gia Lai ellen. A világ többi országában vagy még nem kezdték újra a pandémia miatt szünetelő bajnokságokat, vagy ha igen, zárt kapuk mögött indultak el a küzdelmek.

VÁLTOZÁSOK A KOLOZSVÁRI UNIVERSITATEA SK KÉZILABDACSAPATÁNÁL

Mint ismeretes, a női kézilabda MOL Virágok Ligájában a koronavírus-járvány miatt „befagyasztott” bajnokságban a Kolozsvári Universitatea Sportklub csapata megúszta a kiesést. Az egyesület a honlapján (www.u-cluj.ro) néhány változásról számolt be. Ennek értelmében szerződést hosszabbítottak Diana Lazăr balátlövővel és Viorica Ţăgean kapussal, viszont nem folytatják az együttműködést Cristina Boian jobbszélsővel. A csapatot a következő idényben más fogja felkészíteni, ugyanis közös megegyezéssel szerződést bontottak Alin Bondar vezetőedzővel is, az új mester kilétéről a következő napokban döntenek.

EGY ÉVVEL ELHALASZTHATJÁK A 2021-ES ALPESISÍ-VB-T

A tervezettnél egy évvel később rendezhetik a 2021-es, Cortina d’Ampezzó-i alpesisí-világbajnokságot. A Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) arra kéri majd a nemzetközi szövetséget (FIS), hogy a koronavírus-járvány miatt 2022 márciusában rendezze meg az eseményt – erről beszélt vasárnap este a RAI2 televíziós csatornán Giovanni Malago, a CONI vezetője. A verseny a kiírás szerint jövő február 7. és 21. között esedékes. Malago szerint ugyanakkor a pandémia hatása, a sportesemények egyelőre bizonytalan újraindulása miatt a halasztás lenne a legjobb megoldás. Ha valóban megváltoztatják az időpontot, akkor a viadalt csak a 2022-es pekingi téli olimpia után rendezik majd meg. Cortina d’Ampezzo Milánóval közösen a 2026-os téli játékok házigazdája lesz.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Krajova–CFR 1907: mindenképpen ...
Önkormányzati támogatás kultúrára és ...
Egyelőre nem szabadulhat a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ