Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

JÖVŐRE HALASZTJÁK A SPORTFESZTIVÁLT

A koronavírus-járvány miatt egy esztendővel, jövő júniusra halasztják a kolozsvári Sportfesztivál harmadik kiírását – jelentették be a szervezők. Idén (is) a legnagyobb sztárként Simona Halep teniszezőt várták, de tervbe volt egy nemzetközi labdarúgómeccs, amely Adrian Mutut és barátait láthattuk volna. A jegyek érvényesek a 2021-es kiadásra.

AZ OLASZ ÖRÖKSÉGVÉDELEM NEM AKADÁLYOZZA MEG A FUTBALLSZENTÉLY LEBONTÁSÁT

Az olasz örökségvédelmi szervezet nem akadályozza meg, hogy lebontsák az 1920-as években épített milánói Giuseppe Meazza Stadiont, közismert nevén a San Sirót. A Reuters brit hírügynökség csütörtökön azt írta, hogy ezzel az egyik jelentős akadály gördült el az elől, hogy a város két élvonalbeli együttese, az AC Milan és a Milánói Internazionale által használt aréna helyén új épülhessen. A két egyesület tavaly nyújtott be közös kérelmet, hogy egy új, 60 ezer néző befogadására alkalmas stadion épülhessen a San Siro területén. Az új létesítmény része egy nagyobb, 1,2 milliárd eurós ingatlanberuházásnak, amely az egész kerület felújítását tartalmazza. Az örökségvédelmi szervezet engedélyén kívül még számos más dokumentumra is szükség van az építkezéshez, de ezzel a jóváhagyással az AC Milan és az Internazionale nagy lépést tett abba az iránya, hogy új stadionja épüljön. A San Siro többek között négy BEK/BL-döntőnek adott otthont.

BERND STORCK LETT A DUNASZERDAHELY LABDARÚGÓCSAPATÁNAK VEZETŐEDZŐJE

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Bernd Storck lett a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely (DAC 1904) labdarúgócsapatának vezetőedzője. A klub honlapja csütörtökön számolt be arról, hogy a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya veszi át az együttes irányítását. A német szakember Hélder Cristovaót váltja a kispadon, a portugál szakember januárban lett a csapat vezetőedzője, de mindössze öt tétmérkőzésen – négy bajnoki és egy kupatalálkozón – irányította a sárga-feketéket. Az 57 éves Bernd Storck – aki a magyar válogatottat kijuttatta a 2016-os Európa-bajnokságra, a tornán pedig a nyolcaddöntőig menetelt a csapattal – legutóbb a belga élvonalban szereplő Cercle Brugge-nél dolgozott.

EGY ÉVVEL ELHALASZTOTTÁK A DECEMBERI RÖVIDPÁLYÁS ÚSZÓ-VILÁGBAJNOKSÁGOT

A tervezettnél egy évvel később, 2021. december 13. és 18. között rendezi meg a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a soron következő rövidpályás úszó-világbajnokságot. A FINA csütörtöki hírlevele szerint az abu-dzabi versenynek a koronavírus-járvány okozta nemzetközi bizonytalanság miatt kellett új időpontot keresni. A vb egy évvel történő halasztásával együtt a FINA nagyszabású konferenciáját is eltolták. A halasztás nyomán az európai szövetség (LEN) úgy döntött, hogy az eredetileg 2021 decemberére tervezett kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságot egy hónappal korábban, november 2. és 7. között rendezi meg. A FINA korábban a jövő nyárra tervezett fukuokai vizes vb-t 2022-re halasztotta a tokiói olimpia áthelyezése miatt, míg az európai szervezet, a LEN az idei budapesti Európa-bajnokságot tolta el jövő májusra a pandémia következtében.

SÍUGRÓ VK: VÁLTOZHATNAK A SZABÁLYOK A VILÁGJÁRVÁNY MIATT

A koronavírus-járvány hatására megváltozhatnak a síugró Világkupa-sorozat szabályai a gördülékeny lebonyolítás érdekében. Sandro Pertile versenyigazgató többek között arról beszélt az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz szakportálnak, hogy a Vk-viadal érvényességéhez szükséges nyolcról hatra csökkenthetik a részt vevő nemzetek számát. Erre szerinte azért van szükség, mert az érvényben lévő utazási korlátozások miatt előfordulhat, hogy kevesebb versenyző áll majd rajthoz egy-egy állomáson.

„Nem szeretnénk egyetlen csapatversenyt sem elveszíteni a jelenleg érvényben lévő szabályozás miatt” – jelentette ki Pertile.

A FIS továbbra is azt reméli, hogy a nyári Grand Prix-sorozatot a tervek szerint meg tudják rendezni, Pertile ezt reálisnak nevezte. A versenysorozat augusztus 22-én a lengyelországi Wislában rajtolna, de az elképzelhető, hogy szeptemberre kell halasztani, mert a szervezők még mindig várják a lengyel kormány állásfoglalását, hogy mely eseményeket lehet megtartani.

„Még sok mindent nem tudunk, de optimisták vagyunk. Tudjuk, hogy ebben a szituációban rugalmasnak kell lennünk” – mondta Pertile, aki hozzátette, dolgoznak B- és C-terven is, ugyanakkor erről egyelőre nem beszélnek, mert napról napra javul a helyzet, egyre több ország enyhít a korlátozásokon.

AUTÓSMOZIBAN RENDEZNEK RÚDUGRÓGÁLÁT NÉMETORSZÁGBAN

Autósmoziban méri össze tudását a három legjobb német férfi rúdugró Düsseldorfban. A június 12-i eseményen a világbajnok Raphael Holzdeppe mellett Bo Kanda Lita Baehre és Torben Blech vesz részt. A nézők kocsijukból figyelhetik a versenyzőket, akik zenei motivációt is kapnak majd.

„Azt hiszem, ez a verseny valódi különlegesség és látványosság lesz. Nem hiszem, hogy rendeztek volna korábban autósmoziban rúdugrást” – nyilatkozott Lita Baehre.

A düsseldorfi már a harmadik speciális rúdugróverseny lesz a koronavírus-járvány idején, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) kezdeményezésére először a legjobb férfi, majd a legjobb női rúdugrók mérték össze tudásukat külön-külön helyszínen indulva.

EREDETI ESSENI KÉZILABDÁS ÜNNEPLÉS

Egy autósmoziban ünnepli a német élvonalba való visszajutást a TuSEM Essen férfi kézilabdacsapata. A klub a koronavírus-járvány miatt olyan bulit akart szervezni, ahol a szurkolók nem érintkeznek közvetlenül egymással, így esett a választás az Essen/Mülheim repülőtéren található Motor Movie autósmozira. A június 3-án este sorra kerülő rendezvényen sörrel és pattogatott kukoricával várják a rajongókat, akik a kivetítőn az elmúlt évek emlékezetes pillanatait élhetik át újra a csapattal, élő kommentár lesz a meccsrészletekhez, és eddig nem látott felvételek láthatók majd a játékosokról. A területre 240 kocsi fér be, a szurkolókat pedig arra kérték, hogy autóikat díszítsék fel zászlókkal és sálakkal. Az 1989-ben KEK-győztes, emellett háromszoros német bajnok TuSEM 2013 óta szerepelt a másodosztályban.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Rollertangóhoz rollertörvény: nincs ...
Mától lehet regisztrálni a 11. ...
Az RMDSZ nem támogatja bizalmatlansági ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ