Sikeres magyar visszavágás Dániának
Vissza

Sikeres magyar visszavágás Dániának

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28–25-re legyőzte az olimpiai bajnok Dánia csapatát az Odensében rendezett vasárnapi felkészülési mérkőzésen – csütörtökön Aarhusban még a dánok nyertek 33–19-re.

A jövő csütörtökön kezdődő német-dán közös rendezésű világbajnokságra készülő magyarok keretéből Nagy László, Bartucz László, Vilovszki Uros és Faluvégi Rudolf nem játszott a barátságos meccsen. A dánoknál ezúttal is kilenc olimpiai bajnok szerepelt, miután a tizedik – Mikkel Hansen – ezúttal sem lépett pályára, és a sérült Henrik Toft Hansen is hiányzott.

A csütörtöki meccs elején a skandinávok gyorsan elhúztak 5-0-ra, majd 8-1-re, ahhoz képest ezúttal sokkal jobban kezdtek a magyarok, és nyolc perc elteltével 3-1-re vezettek. Támadásban, védekezésben, kapusteljesítményben és hozzáállásban is sokkal jobban teljesített a Csoknyai, Matics kapitánypáros csapata, ennek köszönhetően a 14. percben 3–6 volt az állás „ide”, Nikolaj Jacobsen dán kapitány kisvártatva időt is kért. Ennek hatására sem változott azonban a játék képe, a különbség tovább nőtt (5–12), minden játékelemben jobbak voltak a vendégek, ennek eredményeként a mérkőzés felénél nyolc találattal vezettek.

A hazaiak a szünetben kapust cseréltek, beállt a három nappal korábban remeklő Jannick Green, aki ezúttal is bravúrokat mutatott be, csapata pedig egy 4–1-es periódussal zárkózott. A magyarok több mint másfél percig kettős emberhátrányban kézilabdáztak, de ekkor is betaláltak, Mikler Roland pedig nagyszerűen védett. A második félidőben egyébként is sok időt kellett a vendégeknek létszámhátrányban tölteniük, előnyük fokozatosan csökkent, tíz perccel a vége előtt már csak 23–19-re vezettek.

A hajrában fáradni látszott a magyar együttes, az olimpiai bajnok egy 3–0-s sorozattal nyílttá tette a meccset, ám Jamali Iman a beálló helyéről eredményes volt, ezzel eldőlt a találkozó, amit a magyarok végül három góllal nyertek meg úgy, hogy a dánok egyetlen alkalommal sem vezettek. Végeredmény: Dánia–Magyarország 25–28 (8–16).

„A kapusteljesítményünk nagyot javult, védekezésben pedig stílust váltottunk, és azt gondolom, támadásban is előreléptünk” – nyilatkozta Csoknyai István szövetségi kapitány, hangsúlyozva, örül a győzelemnek, hiszen ez óriási fegyvertény, azonban nagyon sok energiájukat felemésztette ez a találkozó és a felkészülés. „Elképzelhető, hogy a mai védekezési rendszert a vb-n is használni fogjuk. Minden dicséret megilleti a játékosokat, akikkel leültünk, és átbeszéltük a csütörtöki találkozót. Ma nagyon sok energiát tettek a győzelembe, és megmutatták, hogy tudnak kézilabdázni” – tette hozzá Csoknyai.

A világbajnokságon a magyar válogatott sorrendben Argentínával, Angolával, Katarral, Egyiptommal és az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A világbajnokság győztese kijut a 2020-as, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kigyúlt egy személygépkocsi a ...
Tojás méretű jégeső
Több mint hetvenen ballagtak a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Gulaş, paprikaş, ozosep
  • Maradt a sötétség
  • Je suis Noa
  • Véget érnek ma a középiskolás tanévzáró ...
  • VIDEÓRIPORT - Az amerikaiakkal karöltve ...