Sajtófotó-pályázatot hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem
Vissza

Sajtófotó-pályázatot hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Történetmesélő sorozatokat vár újonnan meghirdetett sajtófotó-pályázatára a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem. A kiírásra 11. és 12. osztályos tanulók jelentkezhetnek 3-6 képből álló, sajtófotó jellegű sorozattal, amelynek történetet kell elmesélnie, eseményt rögzítenie vagy illusztrálnia (például hír- vagy eseményfotó, képriport, társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia).

A képek készülhetnek analóg vagy digitális fényképezőgéppel, de akár telefonnal is. Az analóg géppel készült fotók esetén ezeket digitális formában lehet elküldeni.

Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton. Manipulációnak számít – és kizárást von maga után – a képek tartalmának megváltoztatása, vagyis képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása, továbbá effektszűrők vagy más képmanipulációs eljárások alkalmazása. Elbírálásnál döntő fontosságú a képek történetet közvetítő ereje.

A pályázatra beküldött képek méretére vonatkozóan a hosszabbik oldaluk nem haladhatja meg a 3000 pixelt. Pályázni kizárólag JPG-formátumú képpel lehet. A feltöltött képsorozat  fájlneve egyezzen a képsorozat címével, valamint tartalmazza a sorozaton belül elfoglalt helyét (például koncertre_varva1.jpg, koncertre_varva2.jpg).

A pályaműveket e-mailben kell eljuttatni a jakabtibor@hotmail.com vagy a kos.anna@yahoo.com címre 2021. március 27-ig. Az e-mail tárgy rovatában fel kell tüntetni: a pályázó nevét, elérhetőségét (e-mail, telefonszám), az iskola nevét, címét, a pályázó osztályát, a képsorozat címét, az egyes képek aláírását, valamint adatokat arról, hogy hol, milyen eseményen és mikor készült a képsorozat.

A beküldött pályaműveket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem szakbizottsága fogja elbírálni, az első három helyezett díjban részesül. A legjobb pályázó könnyített felvételt nyer az egyetem Audiovizuális kommunikáció – forgatókönyv- és reklámírás, média szakára. A zsűrizés eredményét e-mailben közlik a pályázókkal.

A nyertes pályamunkákból kiállítást szerveznek, amelynek megnyitójára 2021. április 12-én, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem minden évben megrendezett Médiatudományi Konferenciáján kerül sor.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden a nagyvilágból
Online filmvetítés Törőcsik Mari ...
Szabadnap az oltásra jelentkezőknek?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ