Román rendezőnő filmje a Berlinale versenyprogramjában
Vissza

Román rendezőnő filmje a Berlinale versenyprogramjában

Tíz újabb filmet hívtak meg a versenyprogramba a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szervezői, köztük Adina Pintilie Touch Me Not című elsőfilmjét. Az idei Berlinalét február 15 és 25. között rendezik meg.

A szervezők bejelentették, hogy a decemberben közzétett nyolc film mellé további tíz alkotást hívtak meg a versenymezőnybe. Azt is ígérték, hamarosan további címekkel bővül a program.

A tíz újabb versenyfilm között szerepel Adina Pintilie első nagyjátékfilmje, a román-német-cseh-bolgár-francia koprodukcióban készült Touch Me Not című alkotás. A rendezőnő Nu te supăra, dar... (2007) és Oxigén (2010) című filmjeit 50 nemzetközi fesztiválon mutatták be, a George Chiperrel közösen rendezett Balastiera#186 című rövidfilmet meghívták a Locarno-i filmfesztiválra, elnyerte a Miami Nemzetközi FIlmfesztivál második díját, a Trieste-i filmfesztiválon pedig a zsűri különdíját.

A versenyszekcióba meghívást kapott még Emily Atef 3 Tage in Quiberon című német-osztrák-francia koprodukcióban készült filmje, az amerikai Damsel című produkció David és Nathan Zellner rendezésében, a paraguayi-német-uruguayi-norvég-brazil-francia koprodukciós Las herederas, az iráni Khook, a francia Cédric Khan La Priere című munkája, a svéd-brit Toppen av ingenting című film, és Christian Petzold német-francia színekben forgatott Transit című alkotása is.

A filmmustra versenyprogramját február 15-én Wes Anderson Isle of Dogs (Kutyák szigete) című animációs filmje nyitja meg.

Az Arany Medve-díjért verseng majd a korábban bejelentett filmek között a Joaquin Phoenix főszereplésével, Gus Van Sant rendezésében készült amerikai Don't Worry, He Won't Get Far on Foot, az ifj. Alekszej German rendezésében forgatott Dovlatov című orosz-lengyel-szerb film, az Eva a francia Benoit Jacquottól és az olasz-német-svájci Figlia mia című film. 

Bucsi Réka új animációs filmje, a Solar Walk a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában szerepel.

A közlemény szerint gálavetítésen láthatja a közönség a kínai-hongkongi Monster Hunt 2 című filmet. A Berlinale Special szekcióban pedig a Gurrumul című ausztrál dokumentumfilmet és az argentin Viaje a los Pueblos Fumigados című dokumentumfilmet is műsorra tűzik.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár-dialógusok 2.0 – ...
Kiesett az U-BT, lemondott Mihai ...
Oltean Csongor: „Az EU rendezheti az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ