Református Kollégium: Jézus követésére buzdítottak
Vissza

Református Kollégium: Jézus követésére buzdítottak

A Református Kollégiumban is külön tanévnyitót tartottak az elemi osztályos, általános iskolába járó és líceumi tanulóknak a Farkas utcai templomban.

– Jöjjetek énhozzám és én megnyugvást adok nektek. Vajon mire gondolt Jézus, amikor ezt mondta? – vetette fel a kérdést Kiss Cserey Zoltan iskolalelkész a líceumi tanulók tanévnyitó ünnepségén. – A legegyszerűbb magyarázat az, hogy álljunk fel, menjünk oda, mozduljunk meg. Az az ige ma is ezt jelenti diáknak, pedagógusnak és szülőnek egyaránt. Nehéz megmozdulni a kényelmes helyzetből. Ma elkezdődik valami, ami visszatükrözi, hogy mi Jézust követjük. Erről szólnak a hétköznapok: mozduljunk Istennel egyszerre. A hívő élet majd átsegít a buktatókon. A tanulóknak érezniük kell, hogy nincsenek egyedül sem az iskolában, sem otthon – tette hozzá.

– Együtt vagyunk, Isten áldásával kezdjük az új tanévet. Ehhez kívánok céltudatosságot, lelkesedést, szorgalmat és sikert. Azt kívánom, hogy érdeklődő, felelősséget vállaló felnőttekké váljatok – fogalmazott Török Zoltán, a Református  Kollégium frissen kinevezett igazgatója. – Ez az iskola nem versenyistálló, ahol az egyéni eredmények a legfontosabbak, hanem biztonságos sziget, ahol a világba való kilépésre készítünk fel. Ne csak magatok, hanem mások számára is legyetek képesek harmóniát teremteni – jegyezte meg.

Tasnádi Szilárd Kolozs megyei prefektus arra intette a jelenlevőket, hogy tartsák be az óvintézkedéseket.

– Az ősi iskola megnyitotta újból kapuit. Kívánom, hogy ezek a fiatalok egyházunk és társadalmunk javára legyenek. Köszönetemet fejezem ki Török Zoltánnak, hogy elvállalta ezt a nemes feladatot. Az elmúlt harminc év magasra emelte a mércét. Isten adjon erőt és bölcsességet nekünk a folytatáshoz – hangoztatta Gáll Sándor, az Erdélyi Református Egyházkerület tanácsosa.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ingyenes vetítésen látható a colectiv a ...
Dragnea egy új párt színeiben térne ...
Kopjafát avattak az ékes énekek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Tízezrek untoldoztak hétvégén ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • JZSUK: évkezdés tükre előtt állva