Prima Díjas a Téka és a Napsugár Alapítvány
Vissza

Prima Díjas a Téka és a Napsugár Alapítvány

Két erdélyi civil szervezetnek – ítélték oda a Prima Díjat idén: a szamosújvári szórványközpontot működtető Téka Alapítványnak és a Napsugár gyermekfolyóiratot kiadó Napsugár Alapítványnak.

Közművelődést és szórványoktatást szervező civil szervezet kategóriában Prima díjat érdemelt a szamosújvári Téka Alapítvány munkaközössége – jelentette be Balázs-Bécsi Attila az alapítvány elnöke, aki megköszönte a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának, hogy a több száz jelölt közül a Tékát választották arra érdemesnek. De köszönetet mondott a barátoktól, ismerősöktől, támogatóktól kapott rengeteg szavazatért is, amely megerősítette őket abban, hogy hasznos munkát végeznek.

– A Prima Díj a Téka közössége munkájának eddigi legnagyobb társadalmi elismerése. Az, hogy kiérdemeltük nemcsak a mostani munkatársak, kollégák érdeme, hanem minden volt és jelenlegi tékásé. Hiszen minden generáció hozzájárult ahhoz, hogy megismerjék és elismerjék az alapítvány tevékenységét – fogalmazott a Téka-elnök.

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában a Napsugár Alapítványnak ítélt díjat a Napsugár gyermekfolyóirat főszerkesztője, Zsigmond Emese vette át. – Megtisztel a Prima-díj, hiszen az elsők közé, a nemzet legjobbjai közé emel bennünket, de nem célállomás: nem a díjért és nem a díjig dolgoztunk. Feladatunk van. A Teremtő két csodát bízott ránk: világot rendező és megtartó magyar nyelvünket és a gyermekben megtestesülő jövőt – fogalmazott a főszerkesztő.

A péntek esti díjátadó gálán Áder János köztársasági elnök, számos miniszter, valamint korábbi Prima-, illetve Prima Primissima-díjas tudós, művész, sportoló és közéleti személyiség ünnepelte  a 2019-es díjazottakat, köztük a Napsugár Alapítványt és gyermeklapot és a Téka Alapítványt.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb bölcsődéket építenek
Évadújranéző Nemzetközi Találkozások ...
Elvetették a parlamenti képviselők ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ