Portugál–holland döntő az első labdarúgó Nemzetek Ligájában
Vissza

Portugál–holland döntő az első labdarúgó Nemzetek Ligájában

A Nemzetek Ligája négyes döntőjének második elődöntőjén Hollandia fordított Anglia ellen: hosszabbításban kicsikart 3–1-es győzelmével lesz a házigazda Portugália ellenfele a fináléban.

Az első félidőben Matthijs de Ligt óriási hibája után Marcus Rashford harcolt ki tizenegyest, amelyet saját maga értékesített. A szünetet követően fölénybe kerültek a hollandok, amelynek eredményeképp De Ligt szöglet utáni fejesével egyenlítettek. A hajrában Jesse Ellis Lingard rövid ideig azt hihette, hogy döntőbe lőtte csapatát, ám a videóbíró megállapította, hogy lesről talált be.

A hosszabbításban John Stones is megtette, amit korábban a másik oldalon De Ligt, leghátsó mezőnyjátékosként labdát vesztett, bár először úgy nézett ki, hogy megússzák az angolok, ám Jordan Pickford bravúrja után a lendületből érkező Quincy Promes az elé vetődő Kyle Andrew Walker segítségével a hálóba passzírozta a labdát. A találkozó végül egy újabb hajmeresztő védelmi bakival dőlt el, Stones ebben is benne volt, a kockázatos átadást végül Ross Barkley passzolta az ellenfélhez, amit Promes immár saját jogon vágott a kapuba.

Vasárnap a portói döntőben Hollandiára a házigazda Portugália vár, amely Cristiano Ronaldo mesterhármasával verte Svájcot. A harmadik helyért rendezett találkozót szintén azon a napon játsszák az elődöntő vesztesei.

Nemzetek Ligája, elődöntő: • Hollandia–Anglia 3–1 (gól: Matthijs de Ligt – 73., Kyle Andrew Walker – 97., öngól és Quincy Promes – 114. perc, illetve Marcus Rashford – 32. perc, 11 m).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

ISMÉT MEGVÉDTE CÍMÉT A KOLOZSVÁRI CFR ...
Krajova–CFR 1907: mindenképpen ...
Önkormányzati támogatás kultúrára és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ