Ponta visszatér(ne)
Vissza

Ponta visszatér(ne)

Azt hihettük, hogy lassú leforgácsolódás, hosszan tartó agónia vár a szociáldemokratákra: napok kérdése, és első fokon elítélik Dragneát, ami pánikot, menekülési hullámot eredményez a PSD-ben, majd aztán a nagy pofon a jövő tavasszal esedékes europarlamenti választásokon, eközben Dancila kormányfő egyre kormányozhatatlanabbá válik, a Victoria palota előtti tüntetések nem lankadnak … s mind így.

Az események azonban felgyorsultak: úgy tűnik, Victor Ponta februárban bejegyzett és hétfőn vízre bocsátott Pro Románia pártja máris hatalmas elszívó hatást gyakorol környezetére. A PSD-ből két éve kizárt volt pártelnök-kormányfő tegnap bejelentette: a Pro Romaniának sikerült annyi parlamenti képviselőt átigazoltatnia a szociáldemokratáktól, hogy frakció alakítására tart igényt az alsó házban. (A dolog pikantériája, szórakoznak egyesek, hogy mindez Dragnea képviselőházi elnök orra előtt zajlik, aki a hír hallatán szabályosan lepatkányozta a távozókat, Pontát, mindenkit …) A parlamenti képviselőkön kívül egykori hívei, a PSD mellőzött-sértődött hangadó politikusai is gyarapítják táborát. Köztük Ecaterina Andronescu, aki a tavalyi tisztújításon labdába se rúghatott a párt ügyvezető elnöki tisztségéért, amely Viorica Dancilának volt fenntartva. Ponta hétvégén Kolozsváron portyázott, egy vele készült interjúban a pressone.ro-nak elmondta: találkozott volt miniszterével, Ioan Russzal, ami nagyjából azt jelenti: a PSD-ben (egykor) a párt „jobbik, haladóbb énjének” számító, csendes ellenzékbe vonult Kolozsvári csoportját is megkörnyékezte az ex-kormányfő. 

{Tovább olvasható még 373 szó.}
Hogy az átigazolásokkal a PSD-ALDE koalíció mégse veszítette el parlamenti többségét, az a Traian Basescu-féle Népi Mozgalom Pártja (PMP) „menekülő rágcsálóinak” köszönhető: egy képviselő és két szenátor csatlakozott (vissza) a PSD-hez az elmúlt két napban. (Bezzeg ezek az árulók „jó árulók”! – méltatlankodik a bukaresti sajtó a hírre, hogy Dragnea
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ