Piknikhangulatban telt a Mérai Világzenei Csűrfesztivál
Vissza

Piknikhangulatban telt a Mérai Világzenei Csűrfesztivál

A koronavírus sem szegte kedvét a népzene és világzene kedvelőknek. A Méra World Music LITE szervezői népzenei és világzenei csűrkoncertekkel, népzenei mesterkurzussal, fotókiállítással és megújult fesztiválhelyszínnel fogadták a résztvevőket.

A mérai Szarka-telek maszkban és 2 méteres távolságtartás mellett is Erdély egyik leghangulatosabb rendezvényhelyszínének bizonyult, sokkal inkább egy kellemes pikniket idézve, mint egy világválság hétköznapjait. A mérai közönség a megszorítások ellenére is laza hangulatban élvezte a szalmabálákról a koncerteket.

A négy nap folyamán, a teltházas koncerteken összesen 400-nál többen vettek részt, illetve a koncertek élő közvetítése és a Facebookon közzétett fotóalbumok több mint 100 ezer embert értek el. A szervezők kihasználva a koronavírus okán kialakult sajátos helyzetet, fontos térrendezési munkálatokat végeztek el, mosdóhelyiségeket és multifunkcionális tereket alakítottak ki. Ezekben a terekben kapott részben helyet a Kallós Zoltán Alapítvány népzene iskola közreműködésével megszervezett háromnapos kalotaszegi népzenei mesterkurzus. A kurzuson több mint 20-an tanultak hegedülni, brácsázni, bőgőzni, harmonikázni és kalotaszegi népdalokat énekelni.

Az eseményt a korábbi éveket megidéző – Bethlendi Tamás és Kőmíves István fotóiból összeállított – fotókiállítás keretezte.

A Mérai Világzenei Csűrfesztivál következő kiadását terv szerint 2021. július 29.- augusztus 1. között szervezik.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kétszáz lejes utalványokkal támogatják ...
Köztéri defibrillátorokat helyeztek ki ...
DNA-mérleg: húsz év alatt 15 ezer ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ