Peking 2022 - Már nyitva áll a három olimpiai falu
Vissza

Peking 2022 - Már nyitva áll a három olimpiai falu

Már nyitva áll a pekingi, a jencsingi és a csangcsiakoui olimpiai falu, így a jövő pénteken kezdődő téli olimpiára érkező versenyzők, kísérők beköltözhetnek a szálláshelyükre.
A vasárnapi első körös nyitáskor az első delegáció a svájciaké volt, de vártak többek között amerikai, brit és ausztrál sportolókat is - az insidethegames.biz oldal beszámolója szerint. A pekingi első nyitó ceremónián több mint húsz csapat - köztük a kínai, a kanadai és a finn küldöttség - hivatalos képviselője volt jelen. A hivatalos megnyitóra csütörtökön kerül sor.
    A végleges regisztráción a pekingi faluban kell átesniük a sportolóknak, függetlenül attól, hogy hol lesz a szállásuk. A központi faluban curlingeseket, jégkorongozókat, műkorcsolyázókat és jégtáncosokat, gyorskorcsolyázókat, illetve a big air számban versenyző síakrobatákat és hódeszkásokat szállásolnak el.
    A Peking központjától 75 kilométerre észak-nyugatra lévő jencsingibe az alpesi síelőket, a bobosokat, a szánkósokat és a szkeletonosokat várják, míg a fővárostól mintegy 180 kilométerre - ugyancsak észak-nyugatra - található csangcsiakouiba a síakrobatákat és a hódeszkásokat, valamint a sílövőket, a sífutókat, a síugrókat és az északi összetettben szereplőket.
    A három olimpiai faluban mintegy 5500 versenyzőt és hivatalos kísérőt szállásolnak el. A pekingi téli olimpia jövő péntektől február 20-ig tart.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ