Parasztbecsület indítja az OperaNapokat
Vissza

Parasztbecsület indítja az OperaNapokat

Pietro Mascagni Parasztbecsület című egyfelvonásos művét mutatják be a Kolozsvári Magyar Operában augusztus 15-én, vasárnap este hét órától Szabó Emese rendezésében. Ezzel az előadással rajtol a Kolozsvári Operabarátok Köre által első alkalommal szervezett OperaNapok című rendezvénysorozat.

„Több szempontból is különleges ez a premier. Az előadást félszcenikus változatban állítjuk színpadra, a szereplők mellett a zenekar is a színpadon játszik. Venczel Attila díszlettervező pedig teljes mértékben újrahasznosított anyagok felhasználásával készítette el a díszletet” – olvasható az opera közleményében.

A Parasztbecsület minden karakterét a társulat énekművészei alakítják: Barabás Zsuzsa (Santuzza, debüt), Pataki Adorján (Turiddu, debüt), Balla Sándor (Alfio, debüt), Veress Orsolya (Lola) és Mányoki Mária (Lucia). Mint írják, mindez azért is kiemelkedő jelentőségű, mert kivétel nélkül komoly tapasztalatot és technikai felkészültséget igényelő szerepek.

Jelmeztervező Szabó Emese, hangversenymester Barabás Sándor és Ferenczi Endre, karigazgató Kulcsár Szabolcs, korrepetitor Nagy Gergő, Incze G. Katalin és Horváth Zoltán. Az előadás karmestereként Nagy Gergő debütál, közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara.

Jegyek kaphatók online az eventbook.ro weboldalon, valamint az intézmény jegypénztáránál hétköznapokon 10 és 14 óra között, valamint előadáskezdés előtt két órával.

(Borítókép: Jelenet az előadásból, előtérben Pataki Adorján Turiddu szerepében. Fotó forrása: Kolozsvári Magyar Opera)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ