Pályázati lehetőség fiatal dráma- és színházkedvelőknek
Vissza

Pályázati lehetőség fiatal dráma- és színházkedvelőknek

Három kategóriában hirdet pályázatot Drámapálya címmel a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia Tanszékcsoportja. A felhívásra fiatalok írásait, pályaműveit várják két korcsoportban: 14-17, illetve 18-26 évesektől.

Az érdeklődők a következő kategóriákban küldhetnek be pályaműveket: dráma/jelenet (egy- vagy többfelvonásos dráma vagy egy jelenet), színházi élménybeszámoló (színházi előadásról vagy online színházi élményről készült személyes hangvételű beszámoló) vagy drámaismertető (olvasmányt feldolgozó személyes hangvételű írás olyan drámaszövegről, amit szívesen látna színpadon a beküldő).

A jeligés pályázatokat az életkor megjelölésével április 15-ig várják a szervezők, a beküldő nevét nem tartalmazó, csatolt Word-dokumentumként a dramapalya4@gmail.com címre vagy postán: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Magyar Művészeti Kar, Teatrológia szak, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely. A postán leadott pályázathoz mellékelni kell jeligével ellátott, zárt borítékban a nevet és az elérhetőséget.

A legjobb szövegek szerzői könnyített felvételt nyernek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia alapképzésére vagy a Drámaíró magiszteri képzésre. A nyertes szövegeket közlésre ajánlják a Látó és Játéktér folyóiratok számára, valamint felolvasást és kiértékelő beszélgetést szerveznek belőlük színészhallgatók és színházi szakemberek részvételével.

Az eredményhirdetésre és mindkét korcsoport díjazására májusban kerül sor. További információk a teatrológia – dramaturgia szak Facebook-oldalán – www.facebook.com/teatrologia – találhatók.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Gheorghiţă: jövő héttől mozgó ...
Fogadj örökbe egy új kolozsvári ...
Különleges adatbázist hoztak létre ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ