Orban: Hétfőn jelenik meg az új kormány a parlament előtt
Vissza

Orban: Hétfőn jelenik meg az új kormány a parlament előtt

Hétfőn jelenik meg az új kormány a parlament előtt az aktualizált kormányprogrammal - jelentette be pénteken Ludovic Orban. A megbízott miniszterelnök kijelentette: hétfő délelőtt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai tanácsának jóváhagyását kéri majd az új kormánytagokhoz és a módosított kormányprogramhoz.

Amikor arról a lehetőségről kérdezték, hogy a parlament esetleg elutasítja a kormány beiktatását azt válaszolta: "Ez előfeltétele az előre hozott választások kiírásának", amely megszabadíthatná Romániát attól a retrográd, konzervatív és reformellenes többségtől, amely most fogva tartja.

A parlamentnek 60 napon belül két kormányt kell elutasítania ahhoz, hogy előre hozott választásokat lehessen szervezni.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselői arra kaptak felhatalmazást, hogy vegyenek részt a plenáris ülésen, de ne szavazzanak a kormány beiktatására, hogy feloszlatható legyen a parlament, mert egyébként nem lehet előre hozott választásokat kiírni - magyarázta Orban.

Emlékeztetett: a parlamentnek 15 napon belül kell összeülnie, hogy a kormány beiktatásáról szavazzon, azt követően, hogy a kabinet tagjait és a kormányprogramot bemutatták a parlamentben.

Orban arról biztosított, hogy Románia jó kezekben van a felmerülő problémákat 'gyorsasan és nagy szakértelemmel' oldják meg.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ablakomból a világ – küldjetek ...
Koronavírus - Az egészségügyi, ...
VIDEÓINTERJÚ - A rendőr-főfelügyelő ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ