Online nézhető interjúsorozatot indított a TIFF
Vissza

Online nézhető interjúsorozatot indított a TIFF

Gyakran merülhetnek fel a nézőkben kérdések egy film megtekintése után azzal kapcsolatban, hogy vajon milyen nehézségekkel küzdöttek meg a színészek a szereplők megformálása során és milyen élmények fűzik őket a forgatáshoz. A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) új, Szekvenciák (Secvențe) című sorozatában híres román színészek osztják meg a nézőkkel nagysikerű alakításaik történeteit, kulisszatitkait.

A sorozat hozzávetőleg húsz perces epizódjaiban olyan művészek mesélnek, mint Victor Rebengiuc, Tora Vasilescu, Maia Morgenstern, Mircea Diaconu, Șerban Pavlu, Magda Catone, Andi Vasluianu és Adrian Păduraru.

Elsőként Victor Rebengiuc idézi fel a verekedés jelenetet az 1978-as Moromeții című filmből, amelyet Stere Gulea rendezett. Az Alex Bogdan színész által moderált beszélgetés március 4-től elérhető a TIFF honlapján, április végéig pedig minden csütörtökön közzétesznek egy újabb epizódot.

A második részben Tora Vasilescu szintén egy filmbeli verekedésjelenet emlékét eleveníti fel, Lucian Pintilie De ce trag clopotele, Mitică? című alkotásából. Az interjú március 11-én kerül fel a weboldalra. A hétről-hétre közzétett felvételeket az érdeklődők a világ bármely pontjáról ingyenesen tekinthetik meg az unlimited.tiff.ro weboldalon.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Gheorghiţă: jövő héttől mozgó ...
Fogadj örökbe egy új kolozsvári ...
Különleges adatbázist hoztak létre ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ