Oltóközpontot alakítottak ki Csíksomlyón
Vissza

Oltóközpontot alakítottak ki Csíksomlyón

Előjegyzés nélkül jelentkezhetnek a koronavírus elleni védőoltásra a pünkösdi búcsú zarándokai Csíksomlyón a kegytemplom közelében levő kórház udvarán, a hét végén működő időszakos oltóközpontban - közölte a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság.

A jelentkezők a Pfizer vakcina és a Johnson & Johnson vakcina közül választhatnak. Az előbbi kétadagos oltást a 16. évüket betöltött személyeknek, az utóbbi egyadagos oltást 18 év fölöttieknek ajánlják.

Az oltóközpont pénteken 15 és 20 óra között, szombaton 8 és 20 óra között, vasárnap pedig 8 és 15 óra között tart nyitva. A pénteki nyitás után rögtön sor alakult ki a központ előtt.

Tar Gyöngyi, Hargita megye tisztifőorvosa az MTI kérdésére elmondta: hétezer Pfizer és háromezer Johnson & Johnson vakcinát különítettek el a hét végi oltási maratonra, de ha kevésnek bizonyulna, tudják pótolni. Hozzátette: a nem romániai EU-s állampolgárok is megkaphatják az oltást, de számukra nehézséget jelenthet az oltási igazolás letöltése. Az utóbbira szolgáló online rendszer ugyanis a romániai személyi számokat ismeri.

Csíksomlyón kapja meg a védőoltást Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke, aki novemberben már átesett a fertőzésen. Böjte Csaba személyes gesztusával az oltás fontosságára kívánja ráirányítani a figyelmet.
    


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás