Nyolc hely még kiadó a Bajnokok Ligája csoportkörében
Vissza

Nyolc hely még kiadó a Bajnokok Ligája csoportkörében

Az angol Premier League szombati zárófordulója után a 2020–2021-es Bajnokok Ligája-idény 32-es főtábláján már elkelt a kiadó helyek 75%-a, köztük mind a 16 topligás induló ismert már.

Még nyolc hely kiadó: az augusztusban befejeződő BL- és EL-döntőtorna győztesei is automatikusan bejutnak a csoportkörbe, illetve további hat hely keresi gazdáját a selejtezőben, amelyben a magyar bajnokságot a Ferencvárosi Torna Club, a románt a Krajovai Universitatea FC vagy a Kolozsvári CFR 1907 képviseli majd.

A már biztos BL-csoportkörös csapatok a 2020–2021-es szezonban:Spanyolország: Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, FC Sevilla.

Anglia: FC Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea.

Olaszország: Torinói Juventus, Milánói Internazionale, Atalanta Bergamo, SS Lazio.

Németország: Bayern München, Borussia Dortmund, RB Lipcse, Borussia Mönchengladbach.

Franciaország: Paris Saint-Germain, Olympique Marseille.

Oroszország: Zenit Szentpétervár, Lokomotív Moszkva.

Portugália: FC Porto.

Belgium: Club Brugge.

Ukrajna: Sahtar Donyeck.

Törökország: Isztambul Basaksehir.

Amennyiben a 2019–2020-as BL-döntőt olyan csapat nyeri, amely bajnoki helyezése alapján is kvalifikált a főtáblára, a 11. helyen rangsorolt holland liga első helyezettje lesz biztosan csoportkörös.

Ha a 2019–2020-as Európa Liga-döntőt olyan csapat nyeri, amely bajnoki helyezése alapján is kvalifikált a főtáblára, a francia bajnokság harmadik helyezettje, a Stade Rennes lesz biztosan csoportkörös.

A Serie A-ban összejöhet egy olyan extrém forgatókönyv, amely végén a negyedik helyezett mégis az Európa Liga-főtáblán találja magát. Ehhez az kellene, hogy az SSC Nápoly megnyerje a BL-t, az AS Róma pedig az EL-t. Mindkettőért BL-csoportkör jár, viszont egy nemzet maximum öt klubot delegálhat oda. Mivel a bajnokságban sem a rómaiak, sem a nápolyiak nem végezhetnek BL-indulást érő helyen, igen valószínűtlen kettős győzelmük esetén az olasz negyedik nem indulhatna a BL-ben.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: a változás hullámának a ...
„Mi döntjük el, katasztrófa- vagy ...
Októbertől kötelező az egészségügyi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ