Nyilas Misi Tehetségnap az unitárius kollégiumban
Vissza

Nyilas Misi Tehetségnap az unitárius kollégiumban

Ötödik alkalommal szervezett Tehetségnapot a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, ahol lehetőséget biztosított ösztöndíjasainak a bemutatkozásra, munkájuk, kutatásuk prezentálására, illetve kötetlen beszélgetésre az ösztöndíjalap támogatóival.

Szinte húsz ösztöndíjas diák vett részt a szombaton megrendezett V. Tehetségnapon a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban. A diákok sorra bemutatkoztak, elmondva hova valósiak, hányadikosok, majd kutatásaikról tartottak rövid bemutatót, kötetlenül beszéltek hobbijukról, szenvedélyeikről, tehetségükről. Volt aki énekelt vagy szavalt, voltak akik képzőművészeti alkotásaikat mutatták be, egyesek pedig egyszerűen, de annál nagyobb szenvedéllyel elmesélték, miért érdeklődnek valamilyen tevékenység iránt.

Isztojka Máté (képünkön), akit a tehetségnapon tüntettek ki, nem riadt vissza a kamerától, interjútól, elmondta, terepmunkája során ő is alkalmazza ezeket. Máté elsőéves néprajz szakos hallgató, de már elhivatottan kutatja a cigány népmeséket, erre a kutatásra fogja majd felhasználni az összeget is, amit az egyesülettől kapott.

– A tanáraimon keresztül kaptam meg ezt az ösztöndíjat, ők mesélték el az egyesület vezetőjének, Péntek János tanár úrnak, hogy nehéz helyzetben vagyok, szükségem van az anyagi segítségre. A pénzből fenntartom majd magam, illetve az interjúzáshoz és a terepezéshez fogom felhasználni, valószínűleg az utazásra, hogy eljussak majd Szentábrahámra – mondta Isztojka Máté.

{Tovább olvasható még 254 szó.}
Az egyesület jól tanuló, de hátrányos helyzetű diákokat, családokat támogat. Így kerülhetett be a programba a három testvér: Csiki Debora, Dorottya és Dániel is. Debora, a legidősebb testvér, jelenleg a marosvásárhelyi orvosi egyetem fogorvosi szakán másodéves, ő részesült először az ösztöndíjban, egy barátnőjétől hallott erről az egyesületről és a
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megkezdődött a Trump elleni eljárás ...
Megvizsgálják, gyűlöletbeszédnek ...
Érzelmek háborúja… avagy mi rejlik az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ