Női röplabda Challenge Kupa: az elődöntőben búcsúzott Kaposvár
Vissza

Női röplabda Challenge Kupa: az elődöntőben búcsúzott Kaposvár

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár hazai pályán 3–1-re kikapott a Balázsfalvi Volei Alba MSC csapatától a női röplabda Challenge Kupa elődöntőjének szerdai visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

A múlt szerdai marosvásárhelyi első összecsapáson a romániai bajnok 3:0 (13, 18, 16) arányban diadalmaskodott, s a fináléban a török Sistem9 Yesilyurt Isztambullal találkozik. Utóbbi a másik ágon két 3:2-es sikerrel búcsúztatta a szintén török THY Isztambult. A Sistem9 Yesilyurt egyik legjobbja a mindössze 17 éves román válogatott Alexia-Ioana Căruţaşu (két jeles kosaras, Virgil és Andreea Căruţaşu lánya).

Az előző mérkőzés óta a friss Román Kupa-győztes balázsfalviak nem léptek pályára, a Kaposvár ugyanakkor vasárnap a magyar bajnokság negyeddöntőjében az MTK otthonában szerepelt és győzött 3:1-re.

Az első találkozóhoz képest alaposan feljavult a somogyiak játéka, akik a nyitójátszmában sikeresen kikapcsolták az ellenfél legjobbját, Ioana Maria Baciut. Így is nagy csata zajlott, de ebből a hazaiak kerültek ki jobban.

A második szettre ritmust váltottak a balázsfalviak, akik sokkal jobban röplabdáztak, mint a találkozó elején: Baciu is magára talált, az ő pontjainak is köszönhetően pedig egyenlítettek a vendégek.

A harmadik játszma elején újfent az 1. MCM-Diamant Kaposvár irányított, de a végjátékra fordulva már a Baciu és a szerb Bojana Milenkovics által vezetett románoknál volt az előny. Sasa Nedeljkovics tanítványai azonban nem adták fel, az ukrán–azeri center, Olena Harcsenko támadásainak is köszönhetően 17–20 után szettlabdához jutottak, de nem éltek az esélyükkel, a Balázsfalvi Volei Alba MSC pedig az első adandó alkalmat kihasználva kivívta a továbbjutást.

A negyedik felvonásra mindkét edző változtatott csapatán, de a játék képe nem változott jelentősen: a vendégek irányítottak, és bár a kaposváriak nagyot küzdve többször is egyenlítettek, 19–19 után már csak két pontra futotta erejükből, így búcsúztak.

A vendégeknél a magyar válogatott feladó Bleicher Réka a találkozó hajrájában lépett pályára, és két pontot szerzett. A mérkőzés 102 percet tartott.

A balázsfalviak az utóbbi négy esztendőben harmadszor jutottak fináléba az európai nemzetközi porondon, 2018-ban a Bajnokok Ligája, 2019-ben a CEV-kupa döntőjében veszítettek. A Challenge Kupa döntőjének első felvonását március 17-én, a  marosvásárhelyi visszavágót március 24-én rendezik.

Eredmény, Challenge Kupa, elődöntő, visszavágó: • 1. MCM-Diamant Kaposvár–Balázsfalvi Volei Alba MSC 1:3 (23, –18, –25, –21) – a legeredményesebb játékosok: Olena Harcsenko és Sara Klisura 18–18, Adela Helics 12, illetve Ioana Maria Baciu 24, Bojana Milenkovics 15, Bojana Cselics 12; továbbjutott kettős győzelemmel a Balázsfalvi Volei Alba MSC.

Borítókép: Kettős győzelemmel jutott tovább a fehérben védekező balázsfalvi együttes – FOTÓ: FACEBOOK/1MCMVOLLEY


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Gheorghiţă: jövő héttől mozgó ...
Fogadj örökbe egy új kolozsvári ...
Különleges adatbázist hoztak létre ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ