Női kézilabda-vb: fölényes magyar győzelem, megalázó román vereség
Vissza

Női kézilabda-vb: fölényes magyar győzelem, megalázó román vereség

A magyar női kézilabda-válogatott 39–15-re legyőzte Kazahsztán csapatát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság szombati nyitónapján, a csoportkör első fordulójában. Románia 15 gólos vereséget szenvedett.

A magyar női válogatott történetének 150. világbajnoki mérkőzését mindkét csapat sok hibával, pontatlanul kezdte. A kazahok a hatodik percben 3–2-re vezettek, ám ezt követően Tomori Zsuzsanna vezérletével 8–0-s sorozatot produkáltak a magyarok, és a szélsők góljaival elhúztak ellenfelüktől.

Labdaeladásai és rossz lövései ellenére növelni tudta előnyét a magyar csapat, amelyben már az első félidőben szinte az összes cserejátékos lehetőséget kapott. A 23. percben alakult ki először tízgólos különbség, a szünetben pedig már 22-8 volt az állás.

A második felvonás három kazah találattal kezdődött, és mivel tíz perc alatt mindössze egyszer találtak be a magyarok, Rasmussen időt kért. Ezt követően ismét mozgékonyabbá, gyorsabbá vált együttese, kiváló védekezésének köszönhetően a 41. perctől egészen a legvégéig csupán egy gólt kapott, így fölényesen győzött.

Ugyancsak ma, a magyar érdekeltségű C-csoportban a papírforma szerint esélyesnek számító Románia simán kikapott Spanyolországtól, amely 31–16-tal iskolázta le a trikolórokat.

A csoport másik meccsén: Montenegró–Szenegál 29–25.

A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak jövő márciusban.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
A Madeleine McCann-ügy
Megvezetés

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ