Népi ékszerkészítők táborába várják a jelentkezőket
Vissza

Népi ékszerkészítők táborába várják a jelentkezőket

A Hagyományok Háza hetedik alkalommal szervezi meg az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborát a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a találkozó által már közel száz fiatal tehetség juthatott táborozási lehetőséghez. Idén Tápiószentmártonon, augusztus 10-14. között rendezik a tábort, jelentkezőket az egész Kárpát-medencéből várnak. Július 10-éig meghosszabbították a táborba való jelentkezés határidejét.

A VII. Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborának célja annak bemutatása, hogyan lehet átmenteni, beilleszteni a népi ékszereket a XXI. század viseletkultúrájába. A hagyományos sárközi ékszerek készítése mellett idén tanácsadással egybekötött foglalkozásokat is terveznek. Ezen a résztvevők az ékszerkészítés és -tervezés különböző technikájának elsajátításával is gazdagodhatnak. 

A táborban való részvétel pályázathoz kötött. 14-25 év közötti kézművesek pályázhatnak, legyenek akár tanulók, egyetemi hallgatók, egyéni alkotók vagy népi iparművészek. Pályázni három tárggyal vagy kollekcióval lehet, ami mellé egyoldalas motivációs levelet kell csatolni, és kitölteni a Hagyományok Háza honlapján található online jelentkezési lapot.

A pályázók feladata új, egyedi, esztétikus ékszerek készítése, ahol nem feltétel, de előnyt jelent a magyar népművészet gazdag forma- és mintakincsének felhasználása. Fontos, hogy az ékszerek használhatók, hordhatók legyenek, feleljenek meg a kortárs divatnak és a gyöngyfűzés, gyöngyszövés vagy gyöngyhímzés technikájával, esetleg ezek kombinációjával készüljenek.

A pályamunkákat postai úton várják a Hagyományok Házába, a 1011 Budapest, Corvin tér 8. címre. Bővebb információ olvasható a hagyomanyokhaza.hu oldalon.


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Puskás, a musical – előbemutató ...
A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
Tenisztorna a cseh fővárosban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ