Mézvásár és tudományos ülésszak a mezőgazdasági egyetemen
Vissza

Mézvásár és tudományos ülésszak a mezőgazdasági egyetemen

A Mezőgazdaság-tudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV) először szervez mézvásárt és méhésztalálkozót március 7-én és 8-án, ahol a méztermelők az ágazatban tevékenykedő kutatókkal és vásárlóikkal is találkozhatnak. Az esemény, amelyet a Viitor Sănătos céggel közösen szerveznek 8-18 óra között zajlik.

Az egyetem Aula Magnájában és az épülett előtti sétányokon szervezett kétnapos rendezvényen lesz vásárral egybekötött kiállítás és tudományos ülésszak is, ahol majd a méz minőségéről, a Varroa atka elleni védekezésről lesz szó. Nem csak vásárolni, hanem kóstolni is lehet mézet és polent, de a méhészetben használatos munkagépek és felszerelések is megtekinthetőek lesznek.

– Kiváló lehetőség ez a kétnapos rendezvény arra, hogy a mézet és méztermékeket előállító termelők közvetlen kapcsolatba léphessenek a vásárlókkal, akik megbizonyosodhatnak arról, hogy a kiállított termékek 100%-ban természetesek – nyilatkozta Daniel Dezmirean, az Állattenyésztési és Biotechnológia kar dékánja.

Azok  a méhészek, akik kiállítóként részt kívánnak venni az eseményen a www.viitorsanatos.ro honlapon jelentkezhetnek be.

A kolozsvári USAMV-nek fontos szerepe van az erdélyi méztermelésben, főleg azért, mert kutatási és termékelemzési módszereivel ellenőrizni tudja a termelők által elállított méz minőségét. 

A Viitor Sănătos vállalat a romániai méztermelésben érdekelt, műszaki tanácsadással és uniós programok életbe léptetésével foglalkozik. Jelenleg több mint 500 romániai méhésznek nyújtottak segítséget az ágazatra vonatkozó uniós programok kapcsán.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ