Megúszta Dan Şova, Constantin Niţă és Rudel Obreja (FRISSÍTVE: Alina Bica sem kerül börtönbe)
Vissza

Megúszta Dan Şova, Constantin Niţă és Rudel Obreja (FRISSÍTVE: Alina Bica sem kerül börtönbe)

Felfüggesztette a legfelsőbb bíróság Dan Şova volt miniszter és szenátor, Constantin Niţă volt miniszter és Rudel Obreja, a Román Ökölvívó-szövetség volt elnöke börtönbüntetését.

Mindhárman szerdán kérték büntetésük felfüggesztését arra hivatkozva, hogy a legfelsőbb bíróság öttagú bírói testületeinek kijelölésekor törvénysértés történt.

A szabadon bocsátásukról döntő fellebbviteli testület a következő bírákból áll: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera és Rodica Aida Popa.

Dan Şova volt közlekedési minisztert és szenátort június 20-án ítélték jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre a legfelsőbb bíróság. A vád szerint 2011 októbere és 2014 júliusa között Dan Şova összesen 100 ezer eurót kapott egy személytől, cserében pedig közbenjárt Mihai Bălannal, a govorai hőerőmű volt igazgatójánál, hogy a CET Govora kössön jogi tanácsadói szerződést egy ügyvédi irodával, havi 10 ezer eurós értékben.

Constantin Niţă volt energiaügyi minisztert 2018. június 28-án ítélte jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre a legfelsőbb bíróság befolyással való üzérkedés miatt. A DNA szerint 2013-ban a volt miniszter közbenjárt annak érdekében, hogy a jászvásári polgármesteri hivatal szerződést kössön Tiberiu Urdăreanu üzletember cégével. A volt tárcavezető cserében megkapta a szerződés értékének 5%-át, 30 ezer eurót, illetve 303.118 lejt - állítja a vádhatóság.

Rudel Obreja, a Román Ökölvívó-szövetség volt elnöke ellen június 5-én mondta ki az öt év letöltendő szabadságvesztésről szóló ítéletet a bírói testület. Obreját a Bute-gála néven ismert ügyben ítélték el, amelyben Elena Udrea volt idegenforgalmi minisztert 6 év letöltendő börtönbüntetés ítélték.

Bica sem kerül börtönbeA legfelsőbb bíróság felfüggesztette a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt főügyésze, Alina Bica büntetésének végrehajtását. Bicát bűnpártolás miatt ítélték négy év szabadságvesztésre.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„ Együtt vagyunk, boldogok vagyunk!” - ...
Szecessziós sétára hív a Korzo Egyesület
Tizenhárom óra keresés után találtak rá ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ