Megrótták a tanfelügyelőséget az Apáczai-ügyért
Vissza

Megrótták a tanfelügyelőséget az Apáczai-ügyért

A szülők beadványára válaszolva az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) megrovásban részesítette a Kolozs Megyei Tanfelügyelőséget amiatt, hogy a 2016-17-es tanévben nem hagyta jóvá a 16-os létszámú, képzőművészeti tagozatos 5. osztályt a kolozsvári Apáczai-líceumban.

Erről Asztalos Csaba, a CNCD elnöke tájékoztatta a maszol.ro-t: a megrovást a tanfelügyelőséghez írásban juttatják el, ebben azt javasolta a CNCD, hogy a jövőben közelítsék meg másként a kisebbségi oktatás kérdését. Asztalos szerint ellenkező esetben pénzbírságra is számíthatnak a jövőben.

Vörös Alpár iskolaigazgatót arról kérdeztük, számítottak-e ilyen döntésre. – Azt hiszem, hogy más nem lehetett. A helyzet elég egyértelmű volt szerintünk – mondta a Szabadságnak az igazgató, aki szerint a döntés elégtétel számukra, azt jelenti, hogy van értelme a küzdelemnek. Arról egyelőre korainak tartotta nyilatkozni, hogy a tanév közben megszüntetett 5. osztályt esetleg pótolhatják-e, mindenekelőtt várják a döntés indoklását, amire mintegy két héten belül lehet számítani. A tanfelügyelőség fellebbezhet.

Az ötödik osztály megszüntetése miatt Székely Géza képzőművész-tanár napokon át sztrájkőrséget tartott, erről a Szabadság honlapján naplószerű feljegyzéseket közölt.

A szülők januárban fordultak a Diszkriminációellenes Tanácshoz.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A szenátus elutasította a gyermekpénz ...
Román városnak akarják láttatni ...
Rollerezőket és bringásokat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ