Megnyílt a VIBE különkiadása a marosvásárhelyi várban
Vissza

Megnyílt a VIBE különkiadása a marosvásárhelyi várban

Egy év kihagyás után újra Marosvásárhelyen válogathat a szabadidős rendezvények és koncertek sorából a VIBE közönsége. A szeptember 2-4. között zajló ingyenes városi különkiadást a marosvásárhelyi várban tartják a szervezők, akik Soós Zoltán polgármesterrel és Bálint Erikával, a Maros Megyei Tanács Elnöki Kabinetjének személyes tanácsadójával közösen nyitották meg az ingyenes rendezvényt csütörtökön.

„A legnehezebb egy rendezvénynek a járvány alatt az újratervezés. Már ötször futottunk neki a szervezésnek, különböző forgatókönyvekkel, hogy aztán a végén kiderüljön, hogy mégsem lehet úgy, ahogy elképzeltük. Nagyon örülök annak, hogy ha csak egy különkiadás formájában is, de néhány nagy koncertet tudtunk hozni Marosvásárhelyre, és kiderült az is, hogy a közönségnek igénye van rá, és alig várja már, mert több mint ötezer regisztrálónk van. A VIBE: The City Edition egy új lendületet ad a VIBE-nak, ebből a tapasztalatból fogjuk tovább szervezni jövőre a negyedik VIBE Fesztivált, a Maros-parton” – nyitotta meg Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató a VIBE különkiadását a marosvásárhelyi várban.

Soós Zoltán kiemelte, hogy „a VIBE is nagyon erősen hozzájárul ahhoz, hogy Marosvásárhelyt visszaadjuk a marosvásárhelyieknek. Évekkel ezelőtt szerinte ez elképzelhetetlen lett volna. Hozzátette, bár a Maros-parton is jó hangulatú a VIBE, de idén a vár még különlegesebb helyszínt nyújthat ennek, ráadásul a város szívében. Bálint Erika örömét fejezte ki azért, hogy a VIBE miatt visszakerült Marosvásárhely a fesztiváltérképre, és újra itt gyűlhetnek össze a Székelyföldről és messzebbről érkező fiatalok. „Örömmel lapozgattam a programot, hiszen olyan fontos témák is lesznek az előadások között, mint a klímaváltozás, digitalizáció vagy épp a divat” – jegyezte meg.

Andacs Zsolt Levente, az Országos Magyar Diákszövetség elnöke elmondta: ez egy olyan fesztivál, amit diákok szerveznek diákoknak, és ez óriási pluszt ad a rendezvénynek”. A diákszövetség a fesztivál társszervezőjeként azon dolgozik, hogy találkozási pontot teremtsen a fiatalok számára Erdélyben. Hatos Attila, az önkénteseket koordináló Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke megköszönte a fesztiválon dolgozó önkéntesek fáradhatatlan munkáját. Kitért arra is, mekkora hozzáadott értéket jelent a különkiadás számára a vár, hiszen sokkal szebben lehetett kialakítani a helyszínt így, hogy nem kellett kerítésekkel körbezárni a területet, hanem a várfal öleli körül a fesztivált.

A VIBE: The City Editionre a szervezők előzetes regisztrációt kértek, de minden nap 16 óráig válthatnak ki karszalagot azok is, akik előzetesen nem regisztráltak. A rendezvény programja megtalálható a www.vibefesztival.ro.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre