Megalakul az első Műkedvelő Zenés Színjátszó Társulat Kolozsváron!
Vissza

Megalakul az első Műkedvelő Zenés Színjátszó Társulat Kolozsváron!

A Kolozsvári Magyar Opera támogatásával ANIMA néven Műkedvelő Zenés Színjátszó Társulat indul október 21-től. Ha szereted a zenét, szeretsz énekelni, táncolni, s mindenek felett színpadon lenni, akkor ott a helyed! Olyan (amatőr, könnyed és komoly zenés műfajokat kedvelő) nők és férfiak jelentkezését várják, akik betöltötték 18-ik életévüket, befejezték az iskolát és szeretnének részesei lenni annak a varázslatnak, amit egy színpadi előadás nyújthat. Felső korhatár nincs. Aki az Anima Műkedvelő Zenés Színjátszó Társulat tagja lesz és kiváló tehetségnek örvend, az szereposztva lehet a Kolozsvári Magyar Opera operett és musical előadásaiba, idővel akár a társulat állandó tagjává is válhat.

Miről szól konkrétan?

A Kolozsvári Magyar Opera vezető művészei heti rendeszerességgel, valamint az intézménnyel időszakosan együtt működő külföldi szakemberek alkalmanként, olyan műkedvelőknek kívánnak lehetőséget és tudást nyújtani, akikben ott rejlik a tehetség, de eddig nem volt lehetőségük kibontakoztatni. Aki saját szakmája, munkahelye, mindennapi elfoglaltsága mellett érdekelt és hajlandó egy zenés színjátszó társulat tagjai lenni, annak itt a lehetőség heti 3 alkalommal színészi, valamint zenei műhelyekben fejlődni ének-, mozgás-, beszédtechnika- és drámagyakorlatok által. Ha az első éven túl lesznek, és az alapokat elsajátították, a második évtől kezdve szeretnénrk évente legalább egy előadást bemutatni a Kolozsvári Magyar Operában, ezeket elvinni Erdély különböző településeire, valamint benevezni műkedvelő színjátszó társulatok számára rendezett fesztiválokra. Ahhoz, hogy céljaikat elérhessék, a szórakozás és műkedvelés mellett kitartásra is nagy szükség lesz, de bíznak benne, hogy az eredmény mindannyiunk számára sikerélményt fog jelenteni!

Az Anima műhelyeinek koordinátorai:

  • Beszédtechnika, drámagyakorlat - Gombár Annamária, rendező
  • Mozgás, tánc - Jakab Melinda, koreográfus
  • Ének - Jordán Éva, magánénekes

Fontos tudnod!

Nincs jelentkezési vagy benevezési díj! Ha a meghallgatáson sikeresen átjutottál, arra kérünk, hogy a két éves folyamatot járd végig. A műhely műkődési költségeit a Magyar Opera fedezi.

Mit kell tenned?

Jelentkezési határidő: október 14-ig küldj el az animazenestarsulat@gmail.com e-mail címre egy egyoldalas motivációs levelet a teljes neved, születési éved és telefonszámod kíséretében.

Lebonyolítás: október 16-án közzé teszik a magyaropera.ro oldalán a meghallgatások pontos beosztását, majd érdeklődve várnak a felvételire október 18-án. Az Anima Műkedvető Zenés Színjátszó Társulat műhelyei október 21-én hivatalosan megkezdik működésüket.

Felvételi elvárások:

  • motivációs levél e-mailen elküldve (október 14-ig)
  • egy szabadon választott dal (bármilyen műfajú)
  • egy szabadon választott vers vagy monológ
  • improvizáció (helyben megadott témára)
  • mozgáskészség-próba (helyben megadott témára)

További információkat a 0740184820-as telefonszámon lehet kérni minden nap 10-18 óra között.

Sok sikert kívánnak mindenkinek!


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ