Ma startol a XX. ETDK
Vissza

Ma startol a XX. ETDK

Huszadik alkalommal szerveznek Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát (ETDK) május 18. és 21. között Kolozsváron. A tehetséggondozást és szakmai fejlődést célzó rendezvény nyitóelőadását Balázs Mihály a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarának tanára tartja Vallásfilozófiai útkeresés a korai újkori Erdélyben címmel csütörtökön 18 órakor a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Farkas utcai főépületének Aula Magna termében.

Az előző évekhez hasonlóan idén is rengeteg romániai és magyarországi diák jelentkezett ETDK-ra, hogy bemutathassa saját kutatási eredményeit. A négynapos rendezvény során a résztvevők különböző szekciókban mérik össze szakmai tudásukat. Idén 40 szekcióban mérhetik össze az erejüket a diákok a reál- és humántudományok területén. 318 tudományos dolgozattal pályáztak idén, amelyet 352 egyetemista mutat be, az elbírálásban pedig 150 zsűritag vállalt szerepet.

A XX. ETDK több szekciójában is plenáris előadások előzik meg a diákok bemutatóját, amelyekre szintén érdemes ellátogatni. A konferencia ideje alatt minden előadás nyílt, így az érdeklődők az ETDK honlapján és a rendezvény Facebook-oldalán feltüntetett programból szabadon választhatnak az általuk érdekesnek tartott előadások közül. A rendezvényt vasárnap, május 21-én 18 órakor díjkiosztó gálával zárják a BBTE Auditorium Maximum termében.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Trianon 100 – Tőkés László a ...
Újraindul a Wizz Air-járat Kolozsvárról ...
Ciolacu megfedte Iohannist a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...