MA SEM HIRDETTEK ÍTÉLETET HORVÁTH ANNA PERÉBEN
Vissza

MA SEM HIRDETTEK ÍTÉLETET HORVÁTH ANNA PERÉBEN

A Legfelsőbb Bíróság május 22-re halasztotta az ítélethozatalt Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester korrupciós perében.

Korábban a bíróknak április 17-én kellett volna dönteniük, ám akkor is elnapolták az ítélethirdetést.

Amint arról több ízben beszámoltunk, a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkatársai befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással gyanúsítják Kolozsvár volt magyar alpolgármesterét, akit 2016. október 11-én hatvan napos ügyészségi felügyelet alá helyeztek, majd emiatt a felfüggesztett tisztségviselő, aki végig ártatlannak vallotta magát, fizetés nélküli szabadságot vett ki, majd az intézkedés folyamatos hosszabbítása miatt lemondott. Az ügyészek szerint Horváth Anna közbenjárt a kolozsvári városházán dolgozó közhivatalnokoknál annak érdekében, hogy egy kolozsvári magyar beruházó gyorsabban megkapja az ingatlanprojektjéhez szükséges jóváhagyásokat. A DNA szerint ellenszolgáltatásként azt kérte a vállalkozótól, hogy vásároljon és adjon át hatvan bérletet két zenei fesztiválra – a bérleteket azoknak a fiatal önkénteseknek szánta, akik a választási kampányban segítették.

2018. március 23-án Horváth Annát alapfokon 2 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, Fodor Zsolt üzletember pedig 1 év 6 hónap felfüggesztettet kapott.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Amerikai elhárítás: Peking és Teherán ...
Bejrúti robbanás - Donald Trump részt ...
1350 új koronavírusos megbetegedést ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ