Lezajlott a II. KMN-Donaton Futóverseny – az edzés folytatódik!
Vissza

Lezajlott a II. KMN-Donaton Futóverseny – az edzés folytatódik!

Szombat délelőtt sikeresen lezajlott a 10. Kolozsvári Magyar Napok programsorozatán belül létrejött 2. KMN-Donaton Futóverseny. Az örömfutásra közel 530 résztvevő nevezett, ezzel is visszaigazolva a szervezők feltevését: a kolozsvári közösség növekvő érdeklődéssel fordul a sport, és a jubileumi rendezvényen helyet kapó futóverseny felé.

Mint ismeretes, az esemény a legendában ismertté vált hős Donát pásztor alakját idézi, aki időben észrevéve a közelgő török sereget, lélekszakadva rohant be Kolozsvár városházába, hogy figyelmeztesse a város lakóit a közelgő veszélyről. Donát holtan összerogyott a kimerültségtől, de célba ért, és az út, melyet az önfeláldozó pásztor megtett, ma is a nevét viseli. 

Reggel 9 órakor már izgatottan készülődött és melegített a résztvevők többsége, akik három távon szaladhattak: 1, 4 és 10 kilométeres szakaszokon. Összesen 10 korcsoportban lehetett jelentkezni, így 3—6 év közötti kisgyereket, és az 55 fölötti korosztályhoz tartozó aktív sportkedvelőket is láthattuk a közös szaladáson. Az eseményen részt vettek a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal elöljárói is. Az OPEN-kategória legjobb eredményei a következőképpen alakultak: a 10 kilométeres távon első helyezést ért el a nők között Nagy Roxana, akit Józsa Tímea, valamint Neda Katalin követett. A férfi versenyzőknél Kanizsay Levente érkezett szélsebesen a célba, őt követte Antal Alpár és Birtalan Ákos Etele.  Az összes kategória díjazását követően a kimerült résztvevők kézműves sört és ökörpecsenyét fogyaszthattak, kipihenve az örömfutás izgalmait. 

A szervezők már most bejelentették a következő KMN-Donaton időpontját: 2020. augusztus 22-én ismét elrajtol a harmadik kiadás. Az elkövetkező 12 hónapban már készülhetünk a versenyre, hiszen a sportprogram megálmodói  gondoskodtak arról, hogy a kolozsvári szaladók közösen sportolhassanak, és egymás edzését követhessék az Endomondo telefonos alkalmazásbanlétrehozott Donaton2020/warm-up/ kihíváson. A kihívás célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a szaladás kedvelőit, valamint fenntartsa a futás közösségépítő szerepét. Hogy hogyan és hol lehet részt venni a kihívásban, a www.donaton.ro/hirek oldalon kiderül. 

Borítókép: Rohonyi D. Iván


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szlovénia nem hosszabbítja meg a ...
Kedvezményekkel élénkítik az oltási ...
Újabb adag Pfizer-BioNTech vakcina ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ