Letöltendő szabadságvesztések az erdő-visszaszolgáltatások ügyében
Viorel Hrebenciucot két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték
Viorel Hrebenciucot két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték
Vissza

Letöltendő szabadságvesztések az erdő-visszaszolgáltatások ügyében

Két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte elsőfokon a brassói ítélőtábla csütörtökön Viorel Hrebenciucot a törvénytelen erdő-visszaszolgáltatások ügyében, amelyben a volt szociáldemokrata parlamenti képviselőt befolyással való üzérkedéssel vádolják – tájékoztat az Agerpres. Ugyanebben az ügyben két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Ioan Avram volt képviselőt is, akit befolyás vásárlásával vádolnak.

Hrebenciuc fia, Andrei két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott befolyással való üzérkedésben való bűnrészességért. A brassói ítélőtábla által kiszabott büntetések megegyeznek a legfelsőbb bíróság által 2018-ban kirótt büntetésekkel, amelyeket később szintén a legfelsőbb bíróság semmisnek nyilvánított, és újratárgyalásra visszaküldte az ügyet Brassóba. A legfelsőbb bíróság akkor felmentette a vádak alól Tudor Chiuariu volt minisztert. A brassói ítélőtábla Ördögh Loránd Andrást, a Kovászna megyei törvényszék bíráját hét év, Paltin Gheorghe Sturdzat (a visszaszolgáltatás kedvezményezettje) három év letöltendő, Anca Roxana Bularcăt, a brassói törvényszék bíráját két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, Adam Crăciunescut, a Romsilva volt vezérigazgatóját felmentették. Az ítélet nem jogerős.

A 2015-ben kezdődött pernek több mint 60 tárgyalása volt. 2015 októberében Viorel és Andrei Hrebenciuc, valamint Ioan Adam beismerték bűnüket és egyszerűsített eljárást kértek.

A vádhatóság szerint 43.227 hektár erdőt jogtalanul szolgáltattak vissza Paltin Sturdzának, és ezzel 1.421.800.870 lejes kárt okoztak az államnak.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hét múlva kezdődik a 21. ...
TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás